Beschrijving:

Binnen de visagiewereld bestaan ontzettend veel specialisatiemogelijkheden. Dat komt omdat er heel veel soorten make-up stijlen bestaan. Eén van die bijzondere stijlen is de Arabic make-up. We zien dat visagisten binnen de westerse make-up branche hun blik steeds verder verruimen en zich steeds vaker laten inspireren door invloeden van buiten Europa. Vooral de Arabische make-up krijgt veel aandacht. Daarom bieden we je hier de mogelijkheid om een cursus Arabic make-up te volgen.

Wat maakt Arabic make-up zo bijzonder? Arabic make-up wordt vooral zeer gewaardeerd vanwege de sensuele en mysterieuze looks die je hiermee kunt creëren. Een belangrijk aandachtspunt is dat Arabic make-up niet alleen mooi staat bij Arabische vrouwen. Ook bij westerse vrouwen of vrouwen met andere etnische achtergronden is deze make-up stijl prachtig toe te passen. Verder biedt deze richting binnen de make-up je de mogelijkheid om te spelen met zowel subtiele als meer dramatische make-up concepten. Beide benaderingswijzen zullen tijdens deze cursus Arabic make-up aan bod komen.

De technieken die je leert tijdens de cursus Arabic make-up bieden je handvaten om vrouwen er nog mooier en vrouwelijker uit te laten zien. Je wordt ook gestimuleerd om je eigen creativiteit hierin te ontwikkelen. Een belangrijk kenmerk van de Arabische make-up is dat de ogen sterk benadrukt worden, waardoor deze expressiever worden en groter lijken. Tijdens de cursus wordt er dan ook veel aandacht besteed aan het aanbrengen van diverse typische Arabische oogmake-up stijlen. Hierbij wordt veel gewerkt met zwart oogpotlood.

Verder zal de cursus Arabic make-up ingaan op onderwerpen als het herkennen van oogvormen en het uitvoeren van correcties, het in de juiste vorm brengen en opmaken van de wenkbrauwen, het opmaken van de lippen en het werken met sluiers in de vorm van gelaatsschilderingen. Ook productkennis behoort tot de belangrijke thema’s van deze cursus. Na afloop ben je in staat om zelfstandig subtiele en dramatische Arabic make-up concepten uit te werken en toe te passen bij vrouwen met uiteenlopende etnische achtergronden.

De lessen worden gegeven door een echte vakspecialiste in Arabische make-up.

(Foto rechtsboven: Model: Lotte Feyen - Fotograaf Jeroen van Lelieveld)


Kostprijs: € 265


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee

Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
1 zaterdag + 1 zondag (= weekend) (van 10u tot 17u)