Beschrijving:

Aromatherapie is het gecontroleerd en geïnformeerd gebruik van etherische oliën om het algemeen welzijn en de gezondheid van een persoon te behouden en/of te verbeteren. Het is een holistische therapie, dit betekent dat ze rekening houdt met lichaam en geest, emoties en gedachten. Bij aromatherapie worden de etherische oliën, ook essentiële oliën genoemd, voornamelijk uitwendig toegepast. Via de huid komen bestanddelen van de oliën in de bloedbanen terecht, waardoor ze zo hun invloed hebben op de inwendige kwalen. Fysiologisch werken de oliën in op de weefsels en organen, en eveneens op de zenuwbanen die deze weefsels en organen beheersen. De aroma's van de oliën hebben dan weer hun invloed op onze stemmingen en emoties, zoals angst, woede, verdriet, enz.


Modules:

- Aromatherapie (basis)

- Aromatherapie voor gevorderden

- Anatomie / Pathologie / Fysiologie

- Basiskennis Psychologie

(Klik op de module voor meer informatie)

Je volgt de modules naargelang je eigen agenda en op je eigen tempo. Je kan deze opleiding al afronden op korte termijn, of je kan er ook meerdere maanden / jaren over doen. Hier ben je vrij in. De volgorde van de modules mag je ook zelf kiezen.


Vrijstelling:

Indien je voldoende kennis hebt over een bepaalde cursusmodule kan je hiervoor vrijstelling krijgen, maar een vrijstelling van het examen is niet mogelijk. Vrijstelling kan je aanvragen via het contactformulier. Gelieve je vooropleiding mee te delen en de naam van het opleidingsinstituut. Bepaalde certificaten kunnen geweigerd worden.


Examen:

Na het volgen van de 4 modules volgt er een examen (deze kan je meedoen op een
examendatum naar keuze). Na het slagen ontvang je het diploma. Dit examen is kosteloos.
Je mag het examen afleggen zo vaak als nodig.


Examendata:

2/12/2014 (avond)

16/06/2015 (avond)

1/12/2015 (avond)

Kostprijs: De totale kostprijs voor de 4 modules bedraagt € 1870.


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee

Betaling: Betaling gebeurt steeds individueel per module.

Diploma voorzien na afloop: Ja.