Beschrijving:

De Chinese Hoofd-, Nek- & Schoudermassage is een onderdeel van de Tuina-massage. Tuina-massage is mede ontstaan door therapeuten die wel degelijk de voordelen zagen van het werken op acupunctuurpunten, maar wiens cliënten het gebruik van de acupunctuur-naalden niet konden verdragen of als pijnlijk ervoeren.

De doelstellingen van een massage kennen we allemaal, maar vanuit het Chinese standpunt worden deze veel ruimer gezien. Hier wordt vooral gewerkt met de Qi (uitspraak : tsjie), Shen en de bloedcirculatie. De "Qi" symboliseert het leven in al zijn vormen: gedachten en gevoelens, weefsel en bloed, inwendig leven en uitwendige expressie. De ˜Shen" of geest staat voor het mentale, emotionele en expressieve leven.

Er wordt dus gewerkt op het manueel stimuleren van de acupunctuurpunten. Deze punten bevinden zich op meridianen. Meridianen zijn een soort kanalen waardoor energie in ons lichaam stroomt. Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan.

Doordat wij via massage deze punten en meridianen gaan activeren, kan de massage dus ook een energetisch gevolg hebben in ons lichaam. Door het toepassen van de Chinese Hoofd- , Nek- en Schoudermassage kunnen we een energetische harmonie creëren.

De massage wordt bovenop de kledij gegeven, waardoor het gebruik van massageolie overbodig is.


Inhoud:

Deze cursus omvat volgende onderwerpen:

- inleiding
- introductie op de theorie van de meridianen
- contra-indicaties
- een Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage leren uitvoeren


Kostprijs: € 165


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
1 dag van 10u tot 17u.