Beschrijving:

In de Chinese voedingsleer houdt men rekening met seizoenen, klimaat, tijdstip v/d dag, en zelfs met het weer. Men gaat na of het lichaam moet verwarmd of afgekoeld worden. Met andere woorden wordt het concept van Yin-Yang, de Qi en/of de 5 elementenleer toegepast.

Men gebruikt hier ook de term "levensmiddelen" in plaats van voeding. Middelen om in leven te blijven! Want de mens heeft energie nodig, en niet om de zware en pompeuze maaltijden die wij in het westen veelvuldig gebruiken, te verwerken. Wel om in onze werkelijke noden te voorzien.

Chinese voedingsleer laat je zien welk effect voeding op jou heeft. Waar gaat de energie van de voeding naar toe? Is het een verkoelende energie of juist een verwarmende energie? Hoe wordt de voeding een lichaamseigen energie?

Wat is goed eten voor de opgroeiende tieners, de ouderlingen en onszelf? De Chinese voedingsleer geeft je antwoord op deze vragen.

Kostprijs: € 145

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee

Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
1 dag van 10u tot 17u.