Beschrijving:

In de cursus Facepainting krijg je alle kennis en technieken aangereikt om de mooiste gezichtsschilderingen te leren maken. De cursus is zeer praktijkgericht ingesteld. Je gaat dan ook veel zelf aan de slag, terwijl je wordt bijgestaan door een echte vakexpert die je de fijne kneepjes van het vak leert.

Je leert tijdens deze cursus hoe je stapsgewijs een professionele facepainting realiseert. Je gaat tijdens de lessen veel oefenen met het verkrijgen van een goede penseelvaardigheid en om te leren met vaste hand mooie figuren te maken. Verder is het belangrijk dat je leert goed symmetrisch te werken om tot een zo perfect mogelijk eindresultaat te komen. Ook leer je welke soorten penselen en borstels je het beste kunt gebruiken voor bepaalde effecten te creëren.

De cursus zal ook ingaan op hygiënisch werken en het kiezen van de juiste facepainting- en grimeproducten. Hiermee voorkom je dat je klanten last krijgen van infecties of allergische reacties. Verder zal er ook veel aandacht zijn voor het gebruik van kleuren. Je leert om bij de persoonlijke eigenschappen van je klant passende kleuren te vinden en om de juiste kleuren te combineren en te mengen.

Behalve dat je steeds meer bedreven raakt in het realiseren van bestaande concepten op het gebied van facepainting en grime, word je ook gestimuleerd om je eigen creativiteit te ontwikkelen en je eigen creaties te maken.


Kostprijs: € 260


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indelingen:
2 dagen (van 10u tot 17u)