Beschrijving:

Fibromyalgie is een weke delen reuma, ook FMS genaamd. Het is een chronische en slopende aandoening met een onbekende oorzaak. Klachten zijn vooral ernstige pijnen in de spieren, ligamenten en pezen.

Fibromyalgie komt naar schatting voor bij 2 tot 5% van de bevolking. 80 tot 90% zijn vrouwen tussen 35 en 60 jaar, maar fibromyalgie kan ook voorkomen bij ouderen, bij kinderen, jonge volwassenen en mannen.

Jarenlang werd verondersteld dat fibromyalgie een psychosomatische aandoening was. Gelukkig is de medische wereld nu zo ver dat men weet dat deze ziekte een storing is tussen het centrale zenuwstelsel en de pijnsignalen. De pijn die op verschillende manieren ervaren wordt door de patiënten is zeer uiteenlopend, zoals knagend, bijtend, uitstralend of brandend. Ook de andere symptomen kunnen erg variëren; van slaapstoornissen, concentratieproblemen, tintelend gevoel in handen en voeten, duizeligheid, tot zelfs ernstige migraine, enz.

Elke fibromyalgiepatiënt is zeker gebaat met pijn- en stressverminderende behandelingen, ondanks de uiteenlopende symptomen die van patiënt tot patiënt kunnen verschillen.

Deze massage is afgestemd op de “tender points” of de gevoelige plaatsen op het lichaam, in combinatie met de besproken klachten die je patiënt specifiek heeft. In de Fibromyssage zitten ook behandelingen vervat van uit de TCM (Traditional Chinese Medicine).

Je leert de verschillende stadia die de patiënt moet doorlopen, op te sporen en te verlichten. Fibromyalgie-patiënten zullen jouw massage zeker weten te waarderen en zij zullen naast genot ook de weldoende verlichting van pijn ervaren.

Om deze cursus te kunnen volgen moet je reeds enige ervaring hebben met masseren (bv. cursus Basis Massagetechnieken).


Inhoud:

- Wat is Fibromyssage?
- Oorzaken en symptomen
- 18 tender points
- Qi Flow
- Meridiaanstretching
- Basisbehandeling voor nachtrust, pijn & hoofdpijn
- Voeding / dieet / supplementen

Kostprijs: € 285


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
2 dagen (= 1 weekend) van 10u tot 17u.

Goed uitgelegd, super docent!- K. Van Der Meulen

Het is hier altijd super om te komen!- C. Becuwe

HASSELT (LIMBURG)

opleidingslocatie HasseltWellness Academie
Heidestraat 6B
3500 Hasselt