Beschrijving:

Ben je op zoek naar een inspirerende uitdaging, dan is de specialisatie in hennakunst vast iets voor jou. Het aanbrengen van henna is een eeuwenoud schoonheidsritueel.

Het product henna is afkomstig van een struik (Lawsonia Inermis) die oorspronkelijk voorkomt in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Azië. De tot poeder gemalen bladeren worden gebruikt voor het maken van sierlijke lichaamsschilderingen, die van oudsher werden aangebracht bij huwelijken en andere belangrijke rituelen. De hennaschilderingen zouden voorspoed brengen en bescherming bieden tegen het kwaad.

Niet alleen in Bollywood, maar tevens in Hollywood laten sterren zich versieren met henna. Ook bij ons groeit de vraag naar Henna. Van themafeesten op locatie tot (bruids)henna in het salon. Deze eeuwenoude kunst is overal toepasbaar. Deze cursus werd ontwikkeld voor wie aan de slag wil als Henna artiest.

We beginnen met de juiste basis; met hoogwaardige materialen leer je hoe je de beste hennapasta maakt. Stap voor stap maak je kennis met de geschiedenis van henna, diverse stijlen, technieken en patronen. Je leert hoe je ingewikkelde bruidshenna kunt zetten en betekenisvolle bellyblessings. Ook besteden we aandacht aan het opbouwen van een portfolio.

Kostprijs: € 265


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
2 dagen (= 1 weekend) van 10u tot 17u.