Beschrijving:

Deze cursus wordt niet meer aangeboden.

Chocolade is niet alleen erg verleidelijk als etenswaar, maar kan ook gebruikt worden tijdens een weldadige massage. Steeds meer massagepraktijken bieden tegenwoordig Hot Chocolate massages aan. Tijdens deze cursus leer je hoe je met behulp van warme, vloeibare cacao een unieke massagebehandeling kunt geven die vele positieve gezondheidseffecten teweegbrengt.

Wie een Hot Chocolate massage ondergaat, zal op de eerste plaats een intens gevoel van rust en ontspanning ervaren. De vloeiende massagebewegingen en de warmte en doordringende geur van de vloeibare chocolade staan hiervoor garant. Iedereen heeft vast weleens gehoord van de opbeurende kwaliteiten van cacao of deze al eens mogen ervaren na het eten van een stuk chocolade. Deze kwaliteit heeft chocolade te danken aan het stofje serotine dat in cacao voorkomt. Dit is een neurotransmitter die ons humeur positief kan beïnvloeden.

Maar een Hot Chocolate massage heeft nog veel meer voordelen te bieden. Zo is de cacao die gebruikt wordt zeer bevorderlijk voor de conditie van de huid. Cacao bevat namelijk cacao-polyfenol, dit is een belangrijke antioxidant die het verouderingsproces van de huid vertraagt. Na een hot chocolate massage zul je al direct kunnen voelen dat de huid zachter en soepeler is. Cacao-polyfenol gaat ook vrije radicalen tegen die verantwoordelijk zijn voor ziektes als hart- en vaatziektes en kanker. Verder zit er in cacao ook cafeïne en theobromine. Deze stoffen hebben een stimulerende werking. Ze bevorderen het concentratievermogen en de werking van het centraal zenuwstelsel, het hart en alle andere spieren in het lichaam.

Tijdens de cursus hot chocolate massage zullen alle positieve gezondheidseffecten op lichaam en geest uitgebreid worden belicht en leer je hoe je deze effecten met de juiste massagetechnieken kunt optimaliseren. De positieve uitwerking op de gezondheid houdt niet meteen na het geven van de massage op, maar werkt nog lange tijd na. Het is een unieke massagevorm die als verrijking kan dienen op je bestaande werkzaamheden binnen de wellness- en schoonheidsbranche.

 

Kostprijs: € 200


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Deze cursus is enkel in privévorm te volgen op afspraak.

Indeling:
De cursus neemt circa 2,5 uur in beslag. De datum is zelf te bepalen (naargelang onze
programmatie). Je krijgt individueel les van een docent(e) die je persoonlijk begeleidt. Opgelet: je dient wel zelf een oefenmodel te voorzien!