Beschrijving:

De Therapeutische Hotstone massage is een samengaan van de traditionele Hotstone massage en de klassieke Chinese geneeskunde (TCM). Deze behandeling streeft naar het verminderen en/of opheffen van de blokkades, spanningen en het bereiken van lichaamsbalans.

Therapeutische Hotstone is gebaseerd op eeuwenoude tradities van Taoistische filosofieen en oude rituelen van Chinese Shamanistische volkeren. Tui-na betekent druk en duw. Deze ˜kunst van het aanraken" beïnvloedt de energiebanen in het lichaam en brengt balans en verlichting van pijn. Bij deze massage worden de energiebanen en acupunctuurpunten gestimuleerd, en bloedvaten en organen ontgift. Het functioneert eveneens als dieptereiniging van spieren en bindweefsel, en geeft een krachtige impuls aan het immuunsysteem. De Therapeutische Hotstone is een heilzame koestering van lichaam, geest en ziel.

De Wellness Academie ontwikkelde deze therapeutische massagevorm in 2005, en ze komt voort uit de combinatie van een jarenlange ervaring met Hotstone massage en een passie voor tui-na.

Inhoud:

Dag 1:
- Meridiaanleer.
- Masseren ter verlichting van specifieke klachten: schouders, nek, rug, hoofdpijn en onderrug.

Dag 2:
- Meridiaanmassage naar de 12 hoofdmeridianen.

Kostprijs: € 265


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus & instructiefilm.


Certificaat voorzien na afloop:
Ja.

Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
2 dagen (= 1 weekend) van 10u tot 17u.