Beschrijving:

Keratine is de nieuwe belofte binnen de haarverzorging. Een cursus keratine behandeling is daarom een aanrader voor professionals binnen de haarverzorging- en beautybranche. De weldadige en langdurige effecten van keratinebehandelingen zijn ontdekt in Brazilië.

Keratine? Wat is het eigenlijk? Keratine is een vezelachtig eiwit dat als grondstof dient voor onder andere nagels en de opperhuid van mensen en dieren. Keratine in de opperhuid van de mens maakt de huid stevig en waterafstotend. Wanneer keratine toegepast wordt in haarbehandelingen zorgt het ervoor dat het haar zijdezacht wordt. Daarbij krijgt het meer glans en wordt het sterker. Het is ook zeer effectief tegen pluizend haar.

Het is hiervoor wel belangrijk dat de behandeling op een professionele wijze wordt uitgevoerd en dat er de juiste adviezen over aftercare-producten worden gegeven. Tijdens de cursus keratinebehandeling leer je alles over haren, haartypes, haarstructuur, haargroei, haarkleur en haarverzorging. Ook wordt er nog dieper ingegaan op wat keratine is, op de functies van keratine en op de toepassing van keratine in haarproducten.

Uiteraard ga je ook meteen zelf praktisch aan de slag en leer je in de praktijk hoe je een professionele keratinebehandeling vakkundig kunt uitvoeren. Je leert om verantwoord te werken met diverse keratineproducten en gespecialiseerde producten die het effect van de keratinebehandeling kunnen verlengen. Wanneer het haar goed wordt verzorgd kan het effect van een keratinebehandeling wel drie tot vijf maanden aanhouden. Ook het föhnen en stijlen van haar na een keratinebehandeling komt uitvoerig aan de orde.

Kostprijs: € 165 (+ € 18 verbruikskosten)


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
1 dag (van 10u tot 16u)