Beschrijving:

Kruidenstempelmassage is, - zoals de naam al doet vermoeden- , een massage met warme kruidenstempels. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten.

Deze massage is Oosters van oorsprong, doch aangepast aan de behoeften van de Westerse mens. De zorgvuldig uitgebalanceerde kruidenmix in de stempels bestaat immers uit Europese kruiden, die beter afgestemd zijn op onze westerse noden, en bijgevolg voor ons een betere en diepere werking hebben. Behalve een zuiveringsbehandeling voor de huid, is dit ook een zeer ontspannende massage, dankzij de toegevoegde warmte van de stempels en de heerlijke geuren die de kruiden verspreiden.


Werking:

De massage met stempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop. De kruiden ontslakken, regenereren en verzorgen de huid op intensieve wijze. De helende effecten van de warme kruiden dringen door tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed, en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden. De aroma's van de kruiden werken helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden. De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren, en brengt het tegelijkertijd tot rust. Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds na. Van alle massages is de kruidenstempelmassage het meest doordringend.

Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is. Het is met name dankzij de uitgekozen kruiden en hun aroma's dat niet alleen het lichaam ontspant en in de diepte gereinigd wordt, maar dat eveneens op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomt. De massage biedt ook hulp in stressvolle momenten, omdat ze nieuwe energie geeft om problemen aan te pakken.


Dé originele Kruidenstempelmassage:

Vaak wordt de Basische Stempelmassage aangeboden onder de naam Kruidenstempelmassage. Het zijn echter 2 verschillende behandelingen, beiden met unieke werkzaamheden. De vorm die wij in deze cursus aanbieden gaat om de originele Kruidenstempel massage die al jaren erg populair is binnen de Wellness-wereld.

In de originele vorm gebruikt men grotere kruidenstempels met een hogere consistentie, die men meerdere malen kan gebruiken door zijn vervangbaar omhulsel. Deze stempels worden aangeboden in sets van 2, 4, 6 of 12. De Basische stempels biedt men dan weer aan in een assortiment van 2,5 kg kruiden voor het maken van +/- 50 éénmalig te gebruiken stempels en wordt verdeeld onder het merk P. Jentschura. Het is best je te informeren over de producten om te weten over welke vorm het werkelijk gaat.

Na afloop krijg je een gratis set kruidenstempels mee naar huis!

Kostprijs: € 145


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus & set Kruidenstempels.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.


Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
1 dag van 10u tot 17u.

Gerelateerde blogberichten:

Perfect allemaal!- E. Hendriks

Ontzettend aangenaam en leuk.- M. Serroyen

HASSELT (LIMBURG)

opleidingslocatie HasseltWellness Academie
Heidestraat 6B
3500 Hasselt

ANTWERPEN - WILRIJK (ANTWERPEN)

opleidingslocatie AntwerpenWellness Academie
Boomsesteenweg 135
2610 Wilrijk