Beschrijving:

Een geoptimaliseerde circulatie van het lymfevocht is heel belangrijk voor onze gezondheid. Het menselijke lichaam bestaat namelijk voor tweederde uit vocht. Veel processen in ons lichaam verlopen via dit vocht. Manuele Lymfedrainage is een behandelwijze die speciaal gericht is op het optimaliseren van de circulatie van het lymfevocht en het opheffen van eventuele blokkades hierin voor het goed functioneren van lichaam en geest.

Tijdens deze cursus maak je kennis met Manuele Lymfedrainage als een zachte en ritmische massagevorm, die ontwikkeld is in 1932 door de Deense fysiotherapeut en bioloog Emil Vodder en zijn echtgenote. Je leert alles over de achtergronden van deze behandelwijze en je gaat ook meteen zelf aan de slag om de zachte en ritmische massagetechnieken die hierbij horen in de vingers te krijgen. Er wordt vooral veel gebruikgemaakt van draaiende en spiraalvormige bewegingen op de lymfeklieren en lymfebanen. Je zult ontdekken hoe je op een effectieve en prettige wijze de drainerende, voedende en zuiverende werking van het lymfestelsel kunt stimuleren.

Blokkades in de vochthuishouding kunnen tot veel klachten leiden. Ze veroorzaken vochtophopingen (oedeem) en vervuilen het lichaam, waardoor er negatieve gevolgen kunnen ontstaan voor het functioneren van het hele lichaam en de geest. Er kunnen allerlei oorzaken ten grondslag liggen aan deze blokkades, waaronder ziektes, een operatie, een ongeluk, verstuikingen, stress etc. Manuele lymfedrainage is een geschikte behandelwijze om deze blokkades mee te verhelpen. Daarnaast kan deze massagevorm ook preventief worden uitgevoerd.

Kostprijs: € 260


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus & instructiefilm.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.


Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
2 dagen (= 1 weekend) van 10u tot 17u.