Beschrijving:

Massagologen® zijn de "Meesters" van de massagekunde. Iedere masseur / massagetherapeut(e) kan de opleiding Massagoloog® volgen, en deze brede kennis integreren in hun dagelijks werk, sleutelen aan nieuwe toepassingen en zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Massagologen® zullen gepromoot worden via verschillende mediakanalen. Wellness Academie zal het grote publiek laten kennis maken met haar Massagologen®. Massagoloog® is een beschermde titel die enkel mag gebruikt worden door gediplomeerde massagologen® van de Wellness Academie, waardoor zij zich onderscheiden van andere massagebeoefenaars.

De titel Massagoloog® is een kwaliteitsgarantie voor het cliënteel. Deze titel geeft je ongetwijfeld ook een veel grotere aanwervingskans bij wellnesscenters, saunacomplexen, thermen & dergelijke.


Modules:

- Anatomie, Fysiologie & Pathologie

- Aromatherapie

- Ontspanningsmassage

- Lymfedrainage

- Shiatsu (1-A)

- Therapeutische Tui-Na

- Voetreflexologie

- Orthomanipulatie-therapie

- Meridianen & Elementenleer

- Hot Stone massage

- Kruidenstempel massage

- Sportmassage

- Ayurvedische massage

- Basiskennis Psychologie

- Anamnese

(Klik op de module voor meer informatie)

Je volgt de modules naargelang je eigen agenda en op eigen tempo. Je kan deze opleiding al afronden op korte termijn of je kan er ook meerdere jaren over doen. Hier ben je vrij in. Elke module herhaalt zich om de 3 tot 4 maanden.

Indien er bij de inplanning bepaalde modules onvermijdelijk overlappen, kan je best even met ons contact opnemen. Wij proberen dan alsnog een passende oplossing te vinden.


Examenreglement / Intentieverklaring:

Elke Massagoloog in opleiding dient ook akkoord te gaan met het examenreglement / intentieverklaring opgesteld door de Wellness Academie. Je kan deze hier downloaden. Gelieve deze uit te printen, te tekenen voor akkoord en ons deze te bezorgen bij aanvang van je eerste les. Omdat de opleiding uit verschillende modules bestaat kunnen wij je pas als student Massagoloog beschouwen vanaf het moment dat wij een getekend examenreglement / intentieverklaring ontvangen.


Vrijstelling:

Indien je voldoende kennis hebt over een bepaalde cursusmodule kan je hiervoor vrijstelling krijgen, maar een vrijstelling van het examen is niet mogelijk. Vrijstelling kan je aanvragen via het contactformulier. Gelieve je vooropleiding mee te delen en de naam van het opleidingsinstituut. Vrijstellingsvoorwaarden:
- De cursus(sen) waarvoor men vrijstelling wil bekomen, moet minstens evenveel contacturen bevatten als de betreffende module van de Wellness Academie
- Het aantal vrijstellingen is beperkt tot 30% van de modules.

Vergoedbaar door Zorgverzekeraars in Nederland:

Onze opleiding is erkend door het BATC. Hierdoor zijn de behandelingen van Massagologen vergoedbaar door Nederlandse zorgverzekeraars.

Niveau van opleiding: Deze opleiding wordt gegeven op HBO-niveau.


Studiebelasting: Deze opleiding omvat 193 contact-uren en circa 280 studie-uren.


Examen:

Examen is digital af te leggen na afloop van de opleiding.

Kostprijs: De totale kostprijs voor de 15 modules bedraagt € 3615.
Wanneer je de opleiding in één keer betaalt, krijg je 10% korting op het cursusbedrag.


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Betaling: Je kan steeds betalen per module waardoor de betaling gespreid verloopt.

Diploma voorzien na afloop: Ja.