Beschrijving:

Tijdens deze praktische cursus leer je hoe je door middel van het aanbrengen van elastische tape op een effectieve manier het lichaam kunt stimuleren om gezond te blijven of sneller te herstellen bij allerlei lichamelijke klachten.

Het medical taping concept vindt zijn oorsprong in Japan en Korea in de jaren ’70 van de afgelopen eeuw. Het uitgangsprincipe van dit concept is dat spieren niet alleen verantwoordelijk zijn voor beweging, maar ook een grote invloed hebben op de bloedsomloop, de lymfecirculatie en het regelen van de lichaamstemperatuur. Dit betekent dat spierklachten kunnen leiden tot problemen op andere delen in het lichaam. Door middel van medical taping kunnen deze problemen worden aangepakt.

Je leert tijdens de cursus om te werken met een tape, waarvan de elasticiteit te vergelijken is met de elasticiteit van onze huid. Deze tape heeft een liftende werking op de huid, waardoor er ruimte wordt gecreëerd in het onderhuids bindweefsel waarin veel zenuwreceptoren, bloedvaten en lymfevaten liggen. Dit zorgt onder meer voor meer bewegingsvrijheid en minder pijn door drukvermindering. Het herstelproces van het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd. De tape kan op verschillende manieren worden aangebracht. Er wordt bovendien gebruikgemaakt van vier verschillende kleuren tape (blauw, roze, beige, zwart). Iedere kleur tape heeft zijn eigen werking.

Kostprijs: € 160 (+ 45 euro verbruikskosten)


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus en verbruik materialen.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
1 dag van 10u tot 17u.