Beschrijving:

Meridiaan taping is een behandelmethode die is komen overwaaien uit het oosten, voornamelijk uit landen als Japan en Korea. Meridiaan taping is ondertussen al zeer populair in Duitsland en heeft nu ook vaste voet aan de grond gekregen in België en Nederland. Vanwege de toenemende bekendheid neemt ook de vraag naar geschoolde therapeuten in meridiaan taping toe.

Meridiaan taping is één van de taping concepten die is gebaseerd op oude oosterse geneeswijzen als acupunctuur, acupressuur en shiatsu. Volgens deze geneeswijzen stroomt er levensenergie door ons lichaam via energiebanen die meridianen worden genoemd. Wanneer de doorstroom van deze energie wordt gehinderd kunnen er fysieke of psychische klachten ontstaan. De oorzaken voor deze blokkades kunnen heel divers zijn, soms kan een litteken al de oorzaak zijn, maar ook verschillende ziektes of stress kunnen energieblokkades teweegbrengen.

Zoals de naam al verklapt, wordt er bij meridiaan taping gebruik gemaakt van tape op de plek waar de doorstroom van levensenergie in de meridianen is verhinderd. Wanneer je op deze plekken tape plakt, komt de huid iets omhoog waardoor de energie beter door de meridianen kan stromen. Een ander taping concept met een vergelijkbare werking is cross taping. Hierbij worden niet zoals bij meridiaan taping katoenen stroken tape gebruikt, maar vierkante patches van ongeveer 2 x 2,5 cm, die de vorm van een raster hebben. De patches worden aangebracht op punten op het lichaam waar problemen voorkomen of waar pijn wordt gevoeld. De therapeut zoekt met zijn handen deze punten op en plakt de patches erop.

Meridiaan taping en cross taping hebben meestal al snel effect. De tape kan gewoon blijven zitten, omdat deze luchtdoorlatend en antiallergeen is. De tape laat na enkele dagen tot enkele weken vanzelf los als de tape zijn werk heeft gedaan.

Om aan deze cursus te kunnen deelnemen, moet je beschikken over een basiskennis op het vlak van meridianen (bij voorkeur de cursus Meridianen- & Elementenleer).

Kostprijs: € 280


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
2 dagen (= 1 weekend) van 10u tot 17u.