Beschrijving:

Meridiaanstudie:

Het menselijk organisme bevat een volledig netwerk van energiebanen die de uitstraling zijn van onze ingewanden en organen. De 14 belangrijkste energiebanen kennen we van de vele afbeeldingen van het menselijk lichaam, waarop de verticale meridianen afgebeeld worden.

Op deze banen bevinden zich energetisch zeer werkzame punten. Met deze punten wordt in verschillende therapieën gewerkt, denk maar aan acupunctuur, acupressuur, shiatsu, therapeutische hotstone... enz. Elk van deze punten heeft een eigen werking in ons lichaam. Sommige punten dienen om energie te verplaatsen, van boven naar beneden of van buiten naar binnen. Andere punten werken specifiek in op organen of bepaalde symptomen die veroorzaakt worden door onevenwicht in ons lichaam.

In de cursus wordt op een duidelijke manier het gehele netwerk van meridianen beschreven en worden de voornaamste, meest gebruikte punten beschreven en hun werking uitgelegd. Naast demonstratie wordt de kans geboden om op elkaar het netwerk en de punten nauwkeuriger te lokaliseren onder supervisie van een ervaren lesgever.

5-Elementenleer:

Dankzij de kennis van de 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal & water), kunnen we ons een beeld vormen van de interactie tussen de verschillende organen . Elk orgaan heeft immers een andere functie in ons bestaan. Deze functie bestaat niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook op emotioneel, psychologisch, en zelfs spiritueel vlak.

De elementenleer geeft ons ook een beeld van de mens, die functioneert tussen hemel en aarde, en die om gezond te blijven moet proberen in evenwicht met de natuurelementen te leven.

In de praktijk betekent dit dat de invloed van externe elementen zoals wind, koude, vocht ... op ons lichaam, veranderingen kan doen voortkomen. Maar eveneens de invloed van emoties (bv. angst, bezorgdheid, frustratie....) speelt een grote rol in het ontstaan van lichamelijke signalen en symptomen.

Dankzij een grondige kennis van de 5 elementen krijgen we ook een beter inzicht in de factoren die ons lichaam op positieve of negatieve manier kunnen beïnvloeden. Zo is er de invloed van warmte of koude (ook emotioneel), het deblokkeren en versnellen van onze energie, het gebruik van bepaalde energetisch werkzame punten of meridianen,...


Inhoud:

Naast het de uitvoerige studie van de Meridianen & 5-Elementen, worden ook volgende
aanverwante items besproken:
- Het begrip Qi (Chi)
- De 3 kostbaarheden
- Yin & Yang
- Orgaanklok
- Moeder-zoon regel
- Broer-zus regel
- Cheng-cyclus
- Het principe Cun
- Acupressuur techniek

Kostprijs: € 265


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
2 dagen (= 1 weekend) van 10u tot 17u.

Heel sterke kennis en goede gedrevenheid- B. De Mey

Ik vond het een erg prettige docent. Super vriendelijk. Hij is wat hij doceert! Ik ben erg enthousiast geraakt over deze 2 dagen!-D. Leenders

Meer geleerd dan verwacht. Ook het praktijk gedeelte als prima ervaren- C. Brouwers

Docent is super, het was heel interessant! Heel fijn en op naar de volgende cursus van TCM!- K. Van Der Meulen

Zeer gedreven en goede leraar. Heeft een hoop kennis in huis en kan het goed brengen- M. Arends

HASSELT (LIMBURG)

opleidingslocatie HasseltWellness Academie
Heidestraat 6B
3500 Hasselt