Beschrijving:

De opleiding tot Chakratherapeut is een holistische en tegelijkertijd toegankelijke opleiding, die ervoor zorgt dat je bewuster en intuïtiever gaat leven, zodat je vervolgens ook beter andere mensen kunt helpen. Een Chakratherapeut heeft als doel om mensen, die lichamelijk of psychisch uit evenwicht zijn geraakt, weer in balans te brengen.

Tijdens de opleiding leer je eerst hoe chakra’s, -de energiecentra van ons lichaam-, van invloed zijn op ons welzijn. Zo kunnen lichamelijke en psychische problemen ervoor zorgen dat er energieblokkades in de chakra’s ontstaan. Je leert om de oorsprong van deze blokkades te ontdekken. Om een goede chakratherapeut te worden is het belangrijk dat je je eigen intuïtie beter ontwikkelt, bewuster gaat leven en het inzicht in jezelf vergroot. Deze processen zullen een belangrijke rol spelen in de opleiding tot Chakratherapeut. Vervolgens leer je hoe je andere mensen kunt helpen. Er komen verschillende behandelmethodes aan bod waarmee je energieblokkades kunt opheffen. Denk hierbij onder andere aan methodes als intuïtieve massage, edelsteenmassage, magnetiseren en het werken met kruidenpads.

Vanwege de vele behandelmethodes die worden toegepast, is het beroep van Chakratherapeut zeer veelzijdig. Bovendien zal het feit dat je als Chakratherapeut bijdraagt aan het vergroten van de kwaliteit van leven van mensen, je veel voldoening geven.

Je zal o.a. leren werken met Kruidenpads feet, kruidenpads face, lichaamskaarsen, helen met Jin Shin Jiuitsu, magnitiseren, edelsteenlegging, maar je zal ook de Chakra's leren stimuleren via massage (Intuïtieve massage, chakra jade stone massage, edelsteenmassage, buikwiegen, ...).


Vooropleiding:

Alvorens te kunnen deelnemen aan deze vakopleiding dien je eerst volgende modules te volgen:

- Chakra-therapie (basis)

- Chakra-therapie voor gevorderden

Klik hier voor een overzicht (inhoud, cursusdata, ...) van elke module.


Studiebelasting: Deze opleiding omvat 84 contact-uren en circa 30 studie-uren.

Kostprijs: € 1580


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Diploma voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
28 avonden (van 19u30 tot 22u30)