Beschrijving:

Jing Luo betekent in het Chinees: Meridiaanstelsel. Ons lichaam kent naast de gekende orgaanstelsels zoals het bloedvaten-, het lymfe- en het ademhalingsstelsel ook het meridiaanstelsel. Meridianen zijn een groot netwerk van energiebanen, met punten die elk een eigen werking hebben in ons lichaam. Sommige punten gaan gericht werken op de organen, andere dan weer op de energie. Veel fysieke en emotionele problemen vloeien voort uit geblokkeerde, gestagneerde of verkeerd stromende energiebanen. Een Jing Luo therapeut kan een aangepaste behandeling voorstellen aan zijn klant, naargelang de klacht en voorkeur. Het is aan de eeuwenoude Chinese en oosterse geneeswijze dat we deze kennis kunnen ontlenen en toepassen al naargelang de noodwendigheid ervan.

De Therapeutische Tui-Na vormt de leidraad binnen deze opleiding, met aanvullende behandelingen waaronder Cupping, Moxa- & Guasha-therapie. Zo zien we dat het gebruik van cuppingmassage gericht is op de beweging van energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. Moxa heeft dan weer de eigenschap om de Qi en de bloedcirculatie te stimuleren. Een toepassing van Guasha therapie laat het algemene energieniveau (Qi) met grote sprongen de hoogte ingaan. Ook speelt een juist voedingspatroon een zeer grote rol in het correct functioneren van de meridianen, waarover je alles leert in de module Chinese Voedingsleer.


Modules:

- Meridianen & Elementenleer

- Anatomie, Pathologie & Fysiologie

- Therapeutische Tui-Na  

- Therapeutische Tui-Na voor gevorderden

- Cupping

- Moxa-therapie

- Guasha-therapie

- Chinese Voedingsleer

(Klik op de module voor meer informatie)

Je volgt de modules naargelang je eigen agenda en op je eigen tempo. Je kan deze opleiding al afronden op korte termijn, of je kan er ook meerdere maanden / jaren over doen. Hier ben je vrij in. De volgorde van de modules mag je ook zelf kiezen.


Vrijstelling:

Indien je voldoende kennis hebt over een bepaalde cursusmodule kan je hiervoor vrijstelling krijgen, maar een vrijstelling van het examen is niet mogelijk. Vrijstelling kan je aanvragen via het contactformulier. Gelieve je vooropleiding mee te delen en de naam van het opleidingsinstituut. Bepaalde certificaten kunnen geweigerd worden.


Examen:

Examen kan u digitaal afleggen na afloop van de opleiding.

 

Studiebelasting: Deze opleiding omvat 91 contact-uren en circa 60 studie-uren.

Kostprijs: De totale kostprijs voor de 8 modules bedraagt € 1890.


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Betaling: Betaling gebeurt steeds individueel per module.

Diploma voorzien na afloop: Ja.