Beschrijving:

Deze opleiding is geschikt voor mensen die op een praktijkgerichte en creatieve manier snel het vak van kapper / kapster in de vingers willen krijgen.

Je hebt een goed gevoel voor schoonheid, een gemotiveerde instelling en je beschikt over de nodige motivatie? Dan kan deze opleiding je roeping misschien wel vervullen. Je zult ontdekken dat deze opleiding tot professionele kapper / kapster zeer veelzijdig is en heel wat mogelijkheden biedt voor een succesvolle carrière.

De opleiding kapper / kapster is zeer ruim van opzet. Er zal worden ingegaan op de basistechnieken voor het verzorgen van zowel dames- als herenkapsels. Je leert onder andere om de belangrijkste dames- en herensnitten te maken.

Verder zal er dieper in detail worden getreden betreffende onderwerpen als haargroei, de vorm, textuur en het pigment van haar en hoe haar kan reageren op invloeden van binnen- en buitenaf. Ook de structuur van de hoofdhuid is een onderwerp dat tijdens de cursus aan de orde zal komen.

Een ander belangrijk onderdeel van deze cursus is hygiëne en veiligheid. Dit heeft betrekking op zowel je eigen hygiëne en veiligheid als die van je klanten. Er wordt ingegaan op vragen als welke hygiëne- en veiligheidsmaatregelen van belang zijn bij het uitvoeren van het vak van kapper/kapster. Denk bijvoorbeeld aan het veilig gebruik van chemische producten. Ook leer je hoe je allergische reacties kunt voorkomen en verlichten.

Behalve de vakgerichte kennis en technieken beslaat het vak van kapper / kapster nog veel meer. Zo is het heel belangrijk dat je als professionele kapper / kapster klantgericht kunt werken. Deze opleiding zal je daarom ook leren hoe je je klantgerichte vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Misschien wil je wel een eigen kapsalon gaan beginnen of een zelfstandige thuisservice opzetten? Dan moet je goed kunnen plannen en organiseren. De opleiding zal daarom ook ingaan op management en organisatie. Uiteraard zijn deze vaardigheden ook een pluspunt wanneer je als werknemer aan de slag wil in een kapsalon.

De opleiding tot kapper / kapster in de Wellness Academie wordt gegeven door gerenommeerde vakdocenten met een zeer ruime ervaring. Ze weten precies wat er in de huidige beroepspraktijk speelt en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en trends. Met deze opleiding tot kapper / kapster kun je zelfverzekerd je eerste stappen zetten binnen de professionele kapperswereld.

Inhoud:

Het praktisch lessenplan bestaat uit volgende hoofdpunten:

- Haarverzorging
- Snit
- Permanent
- Brushing
- Haarstyling

Hiernaast is er ook een uitgebreide schriftelijke cursus die je zal ondersteunen tijdens je
studie van het theoretische gedeelte. Volgende hoofdstukken staan centraal in het
theoretische gedeelte:

- Hygiënemaatregelen
- Structuur hoofdhuid
- Vorm, pigment en het gedrag van het hoofdhaar
- Allergieën en gebruik van chemische producten
- Voorzorgen
- Salon management


Producten:

Er is een bijkomende kost van € 55 voor de verbruiksproducten (oefenhoofden, haarproducten, ...). Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over de benodigdheden. Alles is aanwezig! Professioneel kappersmateriaal (scharen, tondeuzen, ...) moet je niet aankopen. Dit mag je gratis gebruiken tijdens de lessen.


Modellen:

Het is niet nodig om bij elke les een model te voorzien. In het begin zal je vooral werken op oefenhoofden. Naargelang de lessen vorderen, zal je gevraagd worden een model te voorzien. Dit zal je tijdig meegedeeld worden.


De lessen worden gegeven in een beperkte groep

Cursussen binnen de Wellness Academie gaan steeds door in beperkte groepen waardoor een persoonlijke aanpak en respect voor het individu voorop staan. Zo heb je de garantie dat je niet terechtkomt in een groep van 20 of meer cursisten.


Gespreide betaling:

Gespreide en renteloze betalingen zijn mogelijk via een 50% - 25% - 25% regeling.

Kostprijs: € 850


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Diploma voorzien na afloop: Ja.


Nederlandse cursisten:

Wil je in Nederland aan de slag als Kapper / Kapster? Dan zit je ook goed bij onze opleiding. Je kan eveneens aan de slag in Nederland met ons diploma.

Indeling:
Je kan kiezen tussen 2 verschillende lesindelingen:
- Avondreeks: 15 weken - 1 avond per week (18u30 tot 22u30)
- Dagreeks: 10 weken - 1 dag per week (van 10u tot 16u)