Beschrijving:

Wat dacht je van een carrière als administratieve professional binnen de medische wereld? Ga deze boeiende en veelzijdige uitdaging aan door bij ons de opleiding medisch secretaresse te volgen. Wie sociaal, hulpvaardig en ordelijk is ingesteld, zal deze eigen-schappen hier verder kunnen ontwikkelen, de organisatorische en administratieve kneepjes van het vak leren en kennis verwerven op medisch vlak. Binnen korte tijd ben je klaar om als medisch secretaresse aan de slag te gaan.

De zorgsector is een werkveld waarbinnen men steeds op zoek is naar goed opgeleide professionals. Vanwege de toenemende vergrijzing zal deze vraag alleen maar toenemen. Een opleiding tot medisch secretaresse biedt dan ook prima carrièreperspectieven. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om voor dit vak te kiezen. Je zult er veel voldoening uit halen om klaar te kunnen staan voor zowel de patiënten als het medisch team binnen de instelling waar je gaat werken. Je bent een ware steunpilaar binnen de organisatie.

De cursus bereidt je volledig voor op het werkveld. Je volgt onder meer lesmodules op het gebied van toetsenbordvaardigheden, computervaardigheden en tekstverwerken. Verder leer je hoe het medisch systeem in elkaar zit en hoe je op de juiste wijze de medische administratie bij kunt houden. Er is aandacht voor het verder ontwikkelen van je communicatieve en organisatorische vaardigheden. Er wordt op de werkvloer van je verwacht dat je in staat bent de patiënten vriendelijk te ontvangen en gerust te stellen, om het medisch personeel goed te informeren en het werk goed te plannen.

Om al deze taken goed uit te kunnen voeren is het van essentieel belang dat je vertrouwd bent met de medische terminologie. Ook de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam zullen tijdens deze opleiding uitgebreid aan de orde komen. Je leert de benamingen van ziektes en leert wat deze ziektes inhouden. Ook medicijnkennis behoort tot het lesprogramma.

Nadat je de opleiding medisch secretaresse met succes hebt afgerond, ben je goed voorbereid op een administratieve baan binnen een medische instelling als een ziekenhuis, huisartsenpraktijk, verslavingskliniek, verpleegtehuis of sanatorium. Kortom, een baan waar je veel voldoening uit zult halen en veel waardering voor zult krijgen.

 

Studiebelasting: Deze opleiding omvat 72 contacturen en circa 130 studie-uren.

Gespreide betaling:

Gespreide en renteloze betalingen zijn mogelijk via een 50% - 25% - 25% regeling.

Kostprijs: € 1280


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Diploma voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
12 dagen (van 10u tot 16u)