Beschrijving:

Zoals de naam van deze opleiding al benadrukt, gaat het hier om een intensieve pedicure opleiding. Een goede voetverzorging vormt een belangrijk onderdeel van onze gezondheid, aangezien onze voeten ons dag in dag uit moeten dragen. Omdat een goede voetverzorging voor iedereen belangrijk is, is de vraag naar goed opgeleide gespecialiseerde voetverzorgers daarom altijd zeer groot.

Alle facetten die van belang zijn bij het professioneel uitoefenen van het beroep gespecialiseerd voetverzorger komen in deze opleiding aan bod. Allereerst heb je een goede theoretische basis nodig van de anatomie en pathologie van het menselijk lichaam in het algemeen en in het bijzonder van de huid en de nagels. Deze theoretische basis is onmisbaar om daarna op gefundeerde wijze de juiste behandelmethoden te kiezen en om deze op verantwoorde wijze uit te kunnen voeren.

Tot de taken van een gespecialiseerd voetverzorger horen het verzorgen van de huid van de voeten en het verzorgen van de teennagels. Daarnaast leer je om huid- en nagelproblemen te behandelen. Denk hierbij aan het verhelpen van problemen als ingegroeide nagels, kalknagels, likdoorns, eksterogen en ongewenste eeltplekken. Ook zaken als materiaalkennis, hygiëne, verbandleer en EHBO komen hierbij uitgebreid aan de orde.

Maar dit is nog lang niet alles. De opleiding heet niet voor niets ‘gespecialiseerd voetverzorger’. Je leert naast de basistechnieken ook diverse specialistische technieken waarmee je je kunt onderscheiden van andere voetverzorgers. Denk aan speciale technieken als tamponnages, orthonyxie een orthoplastie. Je gaat je ook verdiepen in zaken als schoenkennis en orthopedie, met veel aandacht voor verschillende voettypen en orthopedische afwijkingen. Als gespecialiseerd voetverzorger heb je naast het uitvoeren van allerlei gespecialiseerde behandelingen ook een belangrijke adviserende rol.

Een goede werkhouding zorgt ervoor dat je zelf op zowel de lange als korte duur geen lichamelijke ongemakken krijgt door het uitvoeren van je werkzaamheden. Bovendien zullen ook je behandelingen hierdoor beter tot hun recht komen. Ergonomie is dan ook een onderwerp dat tijdens de opleiding regelmatig aan de orde zal komen. Ook zaken als een goed georganiseerde werkomgeving, een klantvriendelijke werkwijze en beroepsethiek worden niet over het hoofd gezien.

Modellen:

Het is niet nodig om bij elke les een model te voorzien. Naargelang de lessen vorderen, zal je gevraagd worden een model te voorzien. Dit zal je tijdig meegedeeld worden.


De lessen worden gegeven in een beperkte groep

Cursussen binnen de Wellness Academie gaan steeds door in beperkte groepen waardoor
een persoonlijke aanpak en respect voor het individu voorop staan. Zo heb je de garantie dat je niet terechtkomt in een groep van 20 of meer cursisten.


Studiebelasting: Deze opleiding omvat 88 contacturen en circa 140 studie-uren.

Gespreide betaling:

Gespreide en renteloze betalingen zijn mogelijk via een 50% - 25% - 25% regeling.

Kostprijs volledige opleiding: België: € 1650 & Nederland: € 1750


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Diploma voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
Je kan kiezen tussen 2 verschillende lesindelingen:
- Avondreeks: 24 weken - 1 avond per week (18u30 tot 22u30)
- Dagreeks: 16 weken - 1 dag per week (van 10u tot 16u)
- Summerschool: 16 dagen - Intensief traject van 4 à 5 weken (10u tot 16u)