Beschrijving:

Onze opleiding tot Allround Make-up Artist is een breed georiënteerde opleiding, waarin je leert hoe je met make-up, wimperbehandelingen en hairstyling het schoonheidsplaatje compleet kunt maken.

Een Allround Make-up Artist is zoals de naam al zegt van vele markten thuis. De opleiding begint met de basisbeginselen van visagie waarin je kennismaakt met zaken als kleurenleer, camouflagetechnieken, de perfecte teint, fixatietechnieken en penseeltechnieken. Je gaat aan de slag met het uitwerken en realiseren van make-upconcepten voor dagmake-up, avondmake-up, feestmake-up, smokey eyes etc.

Heb je de basisbeginselen in de vingers, dan ga je je al snel verdiepen in gespecialiseerde make-up behandelingen als corrigerende make-up en het uitgebreid analyseren van gelaatsvormen. Je gaat aan de slag met periodieke maquillages uit de jaren ’20, ’30 en ’50. Of wat dacht je van het uitvoeren van een full color make-up en fantasie maquillages? Er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan etnische maquillages. Je krijgt nog meer handigheid tijdens de perfectietrainingen voor zowel naturel en drama make-up als voor grafische en smudged make-up.

Nieuwe looks ontdekken, interpreteren én creëren; het hoort er allemaal bij. Je leert om te werken met moodboards om stijlen te interpreteren en te zoeken naar harmonie en contrast. Je gaat je ook vaardigheden eigen maken als het uittekenen van facesharts.

Deze twee aanvullende lesmodules zorgen ervoor dat je in staat bent om de door jouw gecreëerde make-up look helemaal compleet te maken. Je leert alles over wimperverlengingen, het creëren van vollere wimpers, wimpers verven en het aanbrengen van wimperpermanent. Tijdens de lessen hairstyling leer je allerlei stijltangtechnieken, krultangtechnieken, vlechttechnieken en opsteektechnieken.


Modules:

- Visagiste (of Visagie (basis) + Visagie voor gevorderden)

- Hairstyling

(Klik op de module voor meer informatie)

Je volgt de modules naargelang je eigen agenda en op je eigen tempo. Je kan deze
opleiding afronden op korte termijn of je kan er ook langer over doen. Hier
ben je vrij in. Zodra je de modules afgerond hebt, kan je het diploma Allround Make-up Artist aanvragen. Er is geen apart examen. Er is binnen de lessen wel een test voorzien. Wij verifiëren dan ook bij de docent of je de modules succesvol hebt afgerond.

Lesmaterialen:

Je hoeft zelf géén materialenpakket aan te kopen om aan deze opleiding te kunnen deelnemen! Je mag alle penselen en make-up gratis gebruiken en verbruiken binnen onze lessen. Hierdoor bespaar je al meteen € 200 tot € 600 door bij ons je opleiding te volgen! Tijdens de lessen leer je ook hoe je materialen dient te onderhouden en hygiënisch te reinigen. 

Studiebelasting: Deze opleiding omvat 98 contacturen en circa 50 studie-uren.

Kostprijs: € 1295 (+ € 35 verbruikskosten)


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Betaling: Betaling gebeurt steeds individueel per module.


Inbegrepen:
Schriftelijke cursus.

Diploma voorzien na afloop: Ja.