Beschrijving:

Shiatsu is een vriendelijke, maar intensieve Japanse drukpuntmassage die met veel zorg en aandacht uitgevoerd dient te worden. Tijdens deze opleiding tot shiatsubehandelaar komen alle facetten van het uitoefenen van dit vak aan de orde. Doordat de opleiding shiatsubehandelaar praktijkgericht is opgebouwd, krijg je meteen de kans om veel praktijkervaring op te doen onder begeleiding van de ervaren vakdocent(e).

Tijdens de opleiding shiatsubehandelaar leer je hoe je shiatsu kunt inzetten om gezondheidsklachten te voorkomen en te verlichten. Een belangrijk doel van shiatsu is om de zelfhelende kracht van het lichaam te stimuleren. Je leert om blokkades in de meridianen op te sporen en op te heffen en om de doorstroom van levensenergie te stimuleren door druk uit te oefenen op de meridianen en belangrijke sleutelpunten. Je wordt geoefend in het uitvoeren van drukpunt massagetechnieken waarbij je leert om onder andere je vingers, handpalmen, onderarmen, ellebogen, knieën en voeten te gebruiken. Shiatsutherapie wordt door de kleding heen gegeven.

De opleiding tot shiatsubehandelaar is opgebouwd uit drie verschillende lesmodules. Het is op de eerste plaats belangrijk dat je voldoende kennis hebt van het menselijke lichaam. Deze kennis wordt je bijgebracht tijdens het volgen van de module Anatomie, Pathologie & Fysiologie. Het vak van Shiatsubehandelaar leer binnen de modules Shiatsu 1-A en Shiatsu 1-B.

Deze opleiding is erkend door de Belgische Shiatsu Federatie (BSF).


Modules:

- Shiatsu 1-A

- Shiatsu 1-B

- Anatomie, Pathologie & Fysiologie

(Klik op de module voor meer informatie)

Je volgt de modules naargelang je eigen agenda en op je eigen tempo. Je kan deze opleiding al afronden op korte termijn, of je kan er ook meerdere maanden over doen. Hier ben je vrij in. De volgorde van de modules mag je ook zelf kiezen.


Vrijstelling:

Indien je voldoende kennis hebt over een bepaalde cursusmodule kan je hiervoor vrijstelling krijgen, maar een vrijstelling van het examen is niet mogelijk. Vrijstelling kan je aanvragen via het contactformulier. Gelieve je vooropleiding mee te delen en de naam van het opleidingsinstituut. Bepaalde certificaten kunnen geweigerd worden.


Examen:

Het examen zal binnen de Wellness Academie worden afgenomen door de Belgische
Shiatsu Federatie
. De juiste datum zal in samenspraak met de cursisten worden vastgelegd
tijdens de module Shiatsu 1-B.


Studiebelasting:
Deze opleiding omvat 80 contact-uren en circa 150 studie-uren.

Kostprijs: De totale kostprijs voor de 3 modules bedraagt € 1980.


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Betaling: Betaling gebeurt steeds individueel per module.

Diploma voorzien na afloop: Ja.