Beschrijving:

Wij willen met zijn allen gezonder eten, gezonder leven en meer sporten! Maar als we onze sport willen beoefenen zonder te veel vermoeidheid, stijfheid en soms zelfs pijn in spieren en gewrichten, zoeken we best bekwame hulp.

Daarom is een sportmasseur de aangewezen persoon in kwestie. Niet alleen door zijn kennis van de verschillende soorten massages, maar ook door de kennis over anatomie, inspanningsfysiologie en blessurepreventie zal hij de sporter degelijk kunnen begeleiden.

Een sportmasseur masseert volgens een bepaald plan, gelinkt aan de beoefende sporttak. Hij geeft raad ter voorkoming van overbelasting van de spieren of zal indien nodig zelfs een preventieve taping aanbrengen om de gewrichten wat te ontlasten bij die belangrijke wedstrijd.

Sportmassage is er voor jong en oud, voor mannen en vrouwen die hun lievelingsport recreatief of op topniveau uitoefenen.

Het leerprogramma is conform aan de vereisten van de Belgische Massage Federatie. Wanneer je slaagt voor het examen kan je je automatisch aansluiten bij deze beroepsvereniging.


Modules:

- Anatomie, Fysiologie & Pathologie

- Ontspanningsmassage

- Sportmassage (basis)

- Sportmassage voor gevorderden

(Klik op de module voor meer informatie)

Je volgt de modules naargelang je eigen agenda en op je eigen tempo. Je kan deze opleiding al afronden op korte termijn, of je kan er ook meerdere maanden over doen. Hier ben je vrij in. De volgorde van de modules mag je ook zelf kiezen.


Vrijstelling:

Indien je voldoende kennis hebt over een bepaalde cursusmodule kan je hiervoor vrijstelling krijgen, maar een vrijstelling van het examen is niet mogelijk. Vrijstelling kan je aanvragen via het contactformulier. Gelieve je vooropleiding mee te delen en de naam van het opleidingsinstituut. Bepaalde certificaten kunnen geweigerd worden.


Examen:

Examen is digitaal af te leggen na afloop.


Studiebelasting:
Deze opleiding omvat 80 contact-uren en circa 150 studie-uren.

Kostprijs: De totale kostprijs voor de 4 modules bedraagt € 1090 (+ 45 euro verbruikskosten).


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Betaling: Betaling gebeurt steeds individueel per module.

Diploma voorzien na afloop: Ja.