Beschrijving:

Voetreflexologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het uitgangspunt dat er zich in de voeten reflexzones bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Voetreflexologie is een vorm van reflexzonemassage, dit is een massage van de zenuwuiteinden die zich op de voeten en handen bevinden. Door het masseren van deze zones kan men spanningen opheffen, het eigen helendvermogen van het lichaam stimuleren en het immuunsysteem versterken. Alle reflexpunten worden bewerkt om zo het lichaam weer in balans te brengen.

In deze vakopleiding leer je niet alleen werken met de reflexzones voor ontspanningsdoeleinden, maar zal je ook therapeutisch werken met de voetreflexzones. Hiernaast zal je ook kennis maken met de werking van het menselijke lichaam.

De basiscursus heeft als doelstelling:
- Het lichaam te ontspannen
- Bloedsomloop te stimuleren
- Hulp te bieden voor het verwijderen van de afvalstoffen
- Spijsvertering te bevorderen.

De therapeutische benadering laat je kennis maken met de diepere samenhang tussen de energieblokkades. Het verband tussen de reflexzones en het lichaam wordt diepgaander bestudeerd. Je zal dus gericht naar aandoeningen leren werken.

De mens is een totaalwezen d.w.z. het geestelijke, het lichamelijke en het emotionele werken op elkaar in en beïnvloeden elkaar. Om de logica hierin te begrijpen, wordt ook een basiskennis van het menselijk lichaam een onmiskenbaar gegeven.

Deze opleiding is gericht naar iedereen die beroepshalve aan de slag wil als Voetreflexoloog. Na deze opleiding kan je (kosteloos) deelnemen aan het examen om het diploma te behalen. Het examen gaat een aantal maal per jaar door in de Wellness Academie te Hasselt.

Het leerprogramma is conform aan de vereisten van de Belgische Massage Federatie. Wanneer je slaagt voor het examen kan je je automatisch aansluiten bij deze beroepsvereniging.

* Deze opleiding is uniek in België door zijn directe overdracht. Onze docente is opgeleid door Dwight Byers. Dwight Byers is één van de grootste Reflexologie-leraars ter wereld. Hij groeide op als neef van Eunice Ingham (1889-1974). Eunice Ingham is op haar beurt de grondlegster van de Voetreflexzonetherapie zoals we die vandaag kennen. Dit betekent dat je behoort tot de 3de generatie studenten van Eunice Ingham en kan je dus rekenen op een zuivere overdracht. Tevens is onze school een meewerkende partner bij het BeVo (beroepsvereniging van Belgische Voetreflexologen).


Modules:

- Voetreflexologie (basiscursus)

- Voetreflexologie voor gevorderden

- Anatomie, Fysiologie & Pathologie

- Verticale Reflextherapie (VRT)(Klik op de module voor meer informatie)

Je volgt de modules naargelang je eigen agenda en op je eigen tempo. Je kan deze opleiding al afronden op korte termijn, of je kan er ook meerdere maanden over doen. Hier ben je vrij in. De volgorde van de modules mag je ook zelf kiezen.


Vrijstelling:

Indien je voldoende kennis hebt over een bepaalde cursusmodule kan je hiervoor vrijstelling krijgen, maar een vrijstelling van het examen is niet mogelijk. Vrijstelling kan je aanvragen via het contactformulier. Gelieve je vooropleiding mee te delen en de naam van het opleidingsinstituut. Bepaalde certificaten kunnen geweigerd worden.


Studiebelasting: Deze opleiding omvat 56 contacturen en circa 80 studie-uren.


Examen:

Examen is digitaal af te leggen na afloop van de opleiding.

Kostprijs: De totale kostprijs voor de 4 modules bedraagt € 1400.


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Betaling: Betaling gebeurt steeds individueel per module.

Diploma voorzien na afloop: Ja.