Beschrijving:

Ieder mens is uniek, maar eigenlijk willen we allemaal hetzelfde en dat is gelukkig zijn. Maar wat is nu precies gelukkig zijn en wat is de weg ernaartoe? Die weg kan voor iedereen anders zijn. Een Wellnoloog gaat samen met zijn klant op zoek naar het juiste gevoel van ‘wellness’ oftewel welbevinden, om zo evenwichtiger door het leven te gaan.

Ons gevoel van welbevinden wordt dagelijks door allerlei factoren verstoord; denk aan te hoge werkdruk, te veel sociale verplichtingen, angsten, etc. Als de spanning teveel wordt, kan dit uiteindelijk ook de lichamelijke gezondheid negatief beïnvloeden. Geluk heeft alles te maken met het vinden van de juiste balans. Wie de juiste balans heeft gevonden, zit zowel lichamelijk als geestelijk lekker in zijn vel. Als Wellnoloog help je je klanten op zoek te gaan naar een gezonde en evenwichtige levensstijl. Daarna is het zaak om deze balans te behouden. Dat is niet altijd gemakkelijk, omdat we iedere dag blootstaan aan verstorende factoren. Het is daarom jouw taak om je klant te blijven ondersteunen om steeds weer opnieuw de balans te herstellen.

De opleiding Wellnoloog is geschikt voor iedereen die bewust door het leven wil gaan en daarbij ook anderen wil helpen. De opleiding is bij uitstek geschikt voor mensen die werken binnen de sector personeelsmanagement, maatschappelijk werkers, medisch deskundigen en professionals binnen de wellnessbranche als massagetherapeuten en schoonheidsspecialisten die hun dienstenpakket wensen uit te breiden. Maar het kan ook een eerste carrièrestap zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in een toekomst binnen de wellnessbranche, aangezien deze sector sterk in opkomst is en veel toekomstperspectieven biedt.


Inhoud:

Tijdens de opleiding tot Wellnoloog wordt er dieper ingegaan op wat welbevinden betekent en welke factoren een rol spelen bij het verstoren en herstellen van het welbevinden. Je leert allerlei technieken en behandelmethoden die je kunt inzetten om je klanten te helpen op weg naar een evenwichtig leven. De laatste jaren grijpen de Wellnologen (Wellness Coaches) steeds meer terug op de oude Oosterse wijsheden en combineren deze met de moderne Westerse kennis. Dit heeft geleid tot een uitgebreid pakket aan behandelwijzen en technieken. Deze zullen tijdens de opleiding worden behandeld in de verschillende modules.Modules:

- Ontspanningsmassage

- Anatomie, Pathologie & Fysiologie

- Aromatherapie

- Stoelmassage

- Samudra massage

- Lichaamspakkingen

- Psychologie (basiskennis)

- Sappen & Ontgiftingskuren

(Klik op de module voor meer informatie)

Je volgt de modules naargelang je eigen agenda en op je eigen tempo. Je kan deze opleiding afronden op korte termijn of je kan er ook meerdere maanden over doen. Hier ben je vrij in.


Studiebelasting:
Deze opleiding omvat 91 contact-uren en circa 120 studie-uren.

Vrijstelling:

Indien je voldoende kennis hebt over een bepaalde cursusmodule kan je hiervoor vrijstelling krijgen, maar een vrijstelling van het examen is niet mogelijk. Vrijstelling kan je aanvragen via het contactformulier. Gelieve je vooropleiding mee te delen en de naam van het opleidingsinstituut. Bepaalde certificaten kunnen geweigerd worden.


Examen:

Na afloop kan u deelnemen aan het digitaal examen.

Kostprijs: De totale kostprijs voor de 8 modules bedraagt € 1835 (betaling gebeurt per module).


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Betaling: Betaling gebeurt steeds individueel per module.


Inbegrepen:
Schriftelijke cursus.

Diploma voorzien na afloop: Ja.