Beschrijving:

De Orthomanipulatie therapie is een zachte, manuele natuurgeneeswijze, die scheefstand en blokkades van gewrichten en wervels corrigeert. Veel voorkomende klachten kunnen dankzij deze therapie verzacht worden. Denk maar aan whiplash, bekkeninstabiliteit, scoliose, verschoven wervels, schouderklachten, enzovoort. Zelfs voor klachten omtrent beenlengteverschillen, al dan niet ontstaan door een anatomische oorzaak, kan deze therapie zeer heilzaam zijn.

Deze therapie maakt gebruik van de natuurlijke pendelbeweging van het lichaam om met zachte druk de noodzakelijke correcties uit te voeren. Het is DE therapie bij uitstek als aanvulling of alternatief voor de klassieke osteopatie en drukgerelateerde correctiemethoden.

Naast de aangeleerde manipulatietechnieken zal je tevens kennis maken met vernieuwde stretching- en massagetechnieken die een essentiele rol spelen in de ondersteuning van de therapie. Deze technieken dragen hun steentje bij aan het blijvend resultaat van de uitgevoerde therapeutische manipulaties. Daarenboven combineert de Orthomanipulatie therapie de correcties en ondersteunende technieken met een geheel nieuw concept van post-isometrische relaxatieoefeningen.

Het uniek aspect van deze cursus is de medische / anatomische fundering en benadering van de aangeleerde technieken. Iedere manipulatie wordt uitgebreid geanalyseerd en besproken.

Inhoud:

- Algemene introductie tot de Orthomanipulatie therapie
- Historiek en oorsprong
- Indicaties en contra-indicaties
- Functionele anatomie van de behandelde zones
- Beenlengteverschil
- Bekkenscheefstand
- Sacrumsubluxatie
- Dislocatie staartbeen
- Ischialgie
- Claviculaire subluxatie
- Regenererende auto-manipulaties
- Orthomanipulatie massagetechnieken

Er is enige voorkennis vereist op het vlak van anatomie en fysiologie om deel te kunnen
nemen aan deze cursus. De opleiding is echter wel erg praktijkgericht, waardoor de
begrippen en technieken op een eenvoudige en verstaanbare manier worden aangeleerd.

Kostprijs: € 285


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.


Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
2 dagen (= 1 weekend) van 10u tot 17u.