Beschrijving:

Je hoort ze steeds vaker, termen als ontgiften, ontslakken en detoxicatie. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat het lichaam nogal eens geneigd is om afvalstoffen vast te houden. Hierdoor kunnen allerlei gezondheidsklachten ontstaan. Met een cursus sappen- & ontgiftingskuren leer je hoe je het lichaam kunt helpen om zich te zuiveren, waardoor gezondheidsproblemen worden opgelost en voorkomen.

Veel voedingsmiddelen zitten vol met ingrediënten die ons lichaam kunnen verontreinigen. Voorbeelden van toxische of verontreinigende producten zijn koffie, tabak, alcoholhoudende dranken, vlees met groeihormonen, bespoten groenten, producten met geraffineerde suikers, conserveringsmiddelen en geur-, smaak- en kleurstoffen. Denk vervolgens ook aan eventueel schadelijke stoffen in producten voor lichaamsverzorging, zoals deodorant, bodylotion of cosmetica. Een andere oorzaak kan het inademen van verontreinigde lucht zijn.

Maar ook factoren als teveel stress en andere psychologische factoren kunnen ervoor zorgen dat de afvoer van afvalstoffen uit ons lichaam wordt geblokkeerd, met als gevolg dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gehinderd. Lichamelijke klachten krijgen hierdoor meer kans om zich te manifesteren. Het kan hierbij gaan om klachten als spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, slapeloosheid, gewrichtspijn en verslapte of geïrriteerde huid.

Tijdens deze basiscursus sappen- & ontgiftingskuren zal worden ingegaan op de oorzaken van de opgehoopte afvalstoffen in het lichaam. Vervolgens zal aan bod komen hoe je deze ophopingen kunt verhelpen door middel van sappen- en ontgiftingskuren. Deze kuren zijn erop gericht om organen die verantwoordelijk zijn voor de afvoer van afvalstoffen, zoals de darmen, lever en nieren, te stimuleren om hun taken te optimaliseren. Ook wordt het lichaam aangespoord om de vetreserves te verbruiken, waardoor ook de afvalstoffen die hierin liggen opgesloten, eindelijk worden afgevoerd.

Een sap- of ontgiftingskuur leidt ertoe dat iemand weer beter in zijn of haar vel zit. De hele gezondheid vaart er wel bij. Het zorgt voor meer energie, een lichter gevoel en de huid wordt zachter en begint weer te stralen. Kortom, sappen- en ontgiftingskuren hebben een verlichtende uitwerking op zowel lichaam als geest.


Programma:

De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat het lichaam afvalstoffen vasthoudt. Hierdoor kunnen allerlei gezondheidsklachten ontstaan. Met deze cursus leer je het lichaam te zuiveren, waardoor gezondheidsproblemen kunnen worden opgelost en voorkomen.

In een tijdsbestek van twee lesdagen willen wij jou het belang van een detoxkuur door sappen aan jou uitleggen. Om dit te realiseren beperken wij ons tot de essentie en zullen geen diepgaande anatomie, ziekteleer en chemische reacties van het menselijk lichaam behandelen.

Detoxen:

- Wel en niet detoxen
- Zuren en basen
- Detoxdip
- Toxische stoffen

Spijsverteringstelsel:

- Basic voorstelling van de spijsverteringsorganen

Kuren

- Systematiek
- Mentale voorbereiding
- Tijdstip
- Darmschoonmaak (met sappen)
- Voeding & vitamines
- Enkele recepten voor sappen (geen kookles)
- Bewegen en sport
- Lichaamshygiëne

Kostprijs: € 265


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
2 dagen van 10u tot 17u.