Beschrijving:

Shiatsu is een behandelwijze die afkomstig is uit Japan. ‘Shiatsu’ kan letterlijk vertaald worden als ‘vingerdruk’ (shi = vinger, atsu = druk). Wanneer we het hebben over shiatsu spreken we ook wel over ‘communicatie door aanraking’. Tijdens deze shiatsu-cursussen van de Wellness Academie leer je hoe je als shiatsu-therapeut mensen kunt helpen om weer zowel lichamelijk als geestelijk in balans te komen.

Shiatsu kent veel overeenkomsten met acupunctuur, maar in plaats van naalden gebruikt een shiatsu-therapeut de duimen, handpalmen, ellebogen, onderarmen en soms ook de knieën of voeten om druk uit te oefenen op de energiebanen of meridianen in het lichaam. Het doel van het uitoefenen van deze druk is om de doorstroming van de levensenergie (ki) door de energiebanen (meridianen) van het lichaam te bevorderen. Dit ter behoud of verbetering van de gezondheid, maar er kan ook heel gericht worden gewerkt om specifieke klachten te verlichten.

Shiatsu wordt in essentie ingezet om de eigen genezende kracht van het lichaam aan te spreken. Hiermee kan de kern van het eventuele probleem worden opgespoord. Volgens de oosterse geneeswijze is een goede doorstroming van de levensenergie een belangrijke voorwaarde voor een goede fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid. Wie een shiatsu-behandeling ondergaat zal een intens gevoel van rust ervaren; de spieren ontspannen, de ademhaling wordt dieper, de gedachten komen tot rust en de energie neemt toe. Shiatsu wordt gegeven op een matje op de grond en wordt door de kleding heen gegeven. Bij de Wellness Academie kun je terecht voor de eerstegraads shiatsu-cursussen Shiatsu 1A, Shiatsu 1B en voor de tweedegraads Shiatsu-cursus.

Shiatsu 1A
Tijdens de cursus Shiatsu 1A wordt er ingegaan op de basisbehandeling van de volledige rugzijde van het lichaam met aandacht voor de rug, schouders, armen, benen en voeten.

Shiatsu 1B
Tijdens de cursus Shiatsu 1B komt de basisbehandeling van de volledige voorkant van het lichaam aan bod met aandacht voor de hara, armen, handen, nek en het hoofd. Ook zal er ingegaan worden op de basis van yin en yang, de vijf elementenleer, de meridianen, de meridiaanklok, gezichtsdiagnose en biologische evaluatie. Daarnaast zul je uitgebreider kennismaken met hara-massage en rockingtechnieken.

Tweedegraads Shiatsu-cursus
De tweedegraads Shiatsu-cursus richt zich op de behandeling in zijpositie en biedt een verdieping op de behandeling van de nek, schouders en het hoofd. Ook zal er dieper ingegaan worden op de strekking- en rockingtechnieken en er is aandacht voor masunaga, masunaga meridianen, zen shiatsu, haradiagnose en rugdiagnose. Andere onderwerpen die voorbij komen tijdens deze cursus zijn moxa, oosterse geneeskunde en medicinaal koken. Wie wil starten met de Tweedegraads Shiatsu-cursus moet eerst de module Anatomie, Pathologie & Fysiologie hebben gevolgd.

Erkenning:

Deze opleiding is erkend door de B.S.F. (Belgische Shiatsu Federatie). Hierdoor kan je je na afloop van de opleiding aansluiten bij deze federatie en aan de slag als B.S.F.- erkend Shiatsubeoefenaar.


Kostprijs: 1-A: € 265 - 1-B: € 1450 - 2: € 1850


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
1-A: 1 weekend (van 9u30 tot 17u30) - 1-B: 6 weekends (van 9u30 tot 17u30) -
2: 8 weekends (van 9u30 tot 17u30).

Docente komt heel professioneel over en was zeer individueel met de cursisten! Zeer aangenaam!- T. Soloview

Docente heeft grondige kennis en geeft het op een voor iedereen verstaanbare manier over. Proficiat!- M. Claes

Docent was zeer zeer goed! Smaakt naar meer.- B. Dumortier

HASSELT (LIMBURG)

opleidingslocatie HasseltWellness Academie
Heidestraat 6B
3500 Hasselt

ANTWERPEN - WILRIJK (ANTWERPEN)

opleidingslocatie AntwerpenWellness Academie
Boomsesteenweg 135
2610 Wilrijk