Beschrijving:

Als therapeut is het belangrijk dat je een zo breed mogelijk scala aan technieken beheerst, om je cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Het is niet altijd gemakkelijk om problemen op te sporen en de juiste behandelmethode te kiezen. Spiertesten kunnen je hierbij helpen. Het is een methode die gebruikt wordt voor het voelen, versterken en herstellen van de vitaliteit op lichamelijk, geestelijk, energetisch en spiritueel vlak.

Allereerst zal je tijdens de cursus een korte inleiding krijgen over de historie van spiertesten. Deze methode is ontstaan in de jaren ‘60 van de vorige eeuw door de chiropraticer Dr. Goodheart en heeft zich sindsdien steeds verder ontwikkeld. Vervolgens zal er uitgebreid aandacht zijn voor het zelfstandig uitvoeren van spiertesten en voor het interpreteren van de bio-feedback die je hierbij ontvangt. Deze feedback is belangrijk voor de manier waarop je vervolgens het probleem gaat aanpakken. Hier alvast een korte introductie.

De spiertesten worden zeer zacht en subtiel uitgevoerd met als doel het voelen van een energetische respons. Het gaat dus niet om de eigenlijke kracht van de spieren. Zowel lichamelijke als geestelijke problemen kunnen zich op bepaalde punten in het lichaam vastzetten in het celgeheugen en blokkades opwerpen. Dit kan je als therapeut voelen via spiertesten. Je kunt bijvoorbeeld problemen waarnemen als pijn, vermoeidheid, stress, slapeloosheid of emoties als angst, eenzaamheid en twijfel.

Na het identificeren van de blokkades via het uitvoeren van de spiertesten is de volgende stap het corrigeren van deze blokkades. Dat kan op diverse niveaus, namelijk op lichamelijk, geestelijk en energetisch niveau, afhankelijk van de aard van het probleem. Hiervoor kunnen allerlei methodes worden ingezet; van het werken met voedingssupplementen tot het stimuleren van de acupunten en de meridianen en van het inzetten van etherische oliën tot bewegingstherapie, visualisaties of het werken met kleuren.

Er bestaan verschillende vormen van Kinesiologie. Bij ons leer je de 3-in-1 methode.


Inhoud:

Waarom kinesiologie?
- Beide armen testen
- Wat blokkeert energie en waarneming?
- Negatieve ervaringen zijn de aanleiding voor een positieve verandering
- Spiertesten zijn veilig en vriendelijk
- Wat je aan het lichaam kan vragen en wat niet
- Wat je niet kunt testen/vragen
- De te testen spieren

Het specifieke aan de 3 in 1 kinesiologie
De gedragsbarometer
- Negatieve emotionele lading
- Positieve emotionele lading
- Defusie van negatieve emotionele lading
Leeftijdsrecessie
- Verleden en heden werken tegelijkertijd
- Herinnering is meer dan mentaal
- Cellen leren en onthouden nieuwe taakomschrijvingen

Correcties
-
Clear Circuit
- Overbelasting
- Voorhoofds/achterhoofds aanraking
- Creatief verbeelden


Kostprijs: € 265


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
2 dagen (= 1 weekend) van 10u tot 17u.