Beschrijving:

Stoelmassage, het is reeds een begrip geworden voor bedrijven, organisatoren & op openbare plaatsen. Dit concept van masseren werd in het begin van de jaren '80 uitgevonden door de Amerikaan David Palmer en kent sindsdien overal ter wereld een stijgende populariteit. Vandaag de dag is deze massagevorm nog steeds in een zeer sterke opmars in Europa. De reden van het grote succes heeft het concept te danken aan de handigheid, snelheid en het besparend aspect ervan. Bovendien zijn de heilzame effecten ervan verregaand én gericht op preventie.

Gebaseerd op de Japanse drukpuntmassage, worden tijdens een stoelmassage het hoofd, de nek, de schouders, de armen en ook de handen gemasseerd, terwijl de ontvanger op een ergonomische stoel zit. De beperkte duur van de massage en het feit dat de ontvanger de kleren aanhoudt, maken deze behandeling ideaal voor werknemers. De stoelmassage neemt immers weinig tijd in beslag, terwijl de weldadige effecten op korte termijn vrij verregaand kunnen zijn.

Inhoud:

De basistechnieken, - gebaseerd op de oude Japanse acupressuur of drukpuntmassage -, stimuleren de doorbloeding, verbeteren het immuunsysteem en reduceren stress. Dit gebeurt door op bepaalde energiepunten druk uit te oefenen met de vingers, handen, armen en ellebogen.


Kostprijs: € 145


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus & instructiefilm.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Accreditatie Nederland:
Deze cursus is in Nederland geaccrediteerd door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij BATC kunnen met deze cursus studiepunten verdienen.

Indeling:
1 dag van 10u tot 17u.

Gerelateerde blogberichten: