Beschrijving:

Deze cursus bieden wij niet langer aan!

Traditionele Thaise massage is een massage die meer dan 2.500 jaar oud is. De oorsprong van deze traditionele massage is terug te vinden in India, waar dokter Shivago Komarpaj, de persoonlijke geneesheer van Boeddha, de techniek ontwikkelde. Later werd de massagevorm door zijn leerlingen geïntroduceerd in Thailand.

De massage werd vroeger vooral toegepast in Boeddhistische tempels, waar het een uitbreiding vormde op de meditaties.

Door de geografische ligging van Thailand, kwamen de Thai in aanraking met vele verschillende culturen, wat zijn invloed had op de massage. Zo zijn gaandeweg elementen uit de Indiase yoga en Chinese accupunctuur verweven met de eigen methode, waardoor er een unieke massagevorm ontstond. Vandaag de dag is de traditionele Thaise massage dan ook een complete lichaamsbehandeling geworden die yoga, reflexologie en acupressuur combineert in een berekend choreografisch spel tussen massagebeoefenaar en ontvanger.

De traditionele Thaise massage werkt voornamelijk in op energiepunten en energielijnen of -banen. Op ritmische wijze, worden rek- en strektechnieken uitgevoerd. Tevens wordt er zachte druk uitgeoefend op de energiebanen. Voor het uitvoeren van deze technieken maakt de massagebeoefenaar gebruik van zijn/haar handen, voeten, knieën, ellebogen en onderarmen.

De massage is een stevige, interactieve massage die uitgevoerd wordt op de grond (op een mat), waarbij de gemasseerde zijn/ haar kledij aanhoudt, en dus geen oliën gebruikt worden. Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Daarom noemt men Thaise massage ook wel eens al lachend "yoga for lazy people".

Voor deze massagevorm is het bovendien niet noodzakelijk dat de masseur zelf lenig is.

Werking:

Traditionele Thaise massage brengt de voornaamste spiergroepen in balans, en verhoogt door het losmaken van de gewrichten, de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam. Dit is heilzaam voor eenieder, en kan met name voor dansers en andere sportievelingen veel voordelen bieden.

De behandeling van energiepunten verlicht evenwichtsstoringen en blokkades in de energiebanen, om zo het energiesysteem weer in balans te brengen.

Het effect van de massage is zowel ontspanning als activering van het lichaam. De ontvanger van de massage verkrijgt hetzelfde resultaat als bij een yogasessie, zonder dat hij/zij zelf inspanning hoeft te leveren, en als surplus ontvangt hij/zij tegelijkertijd een acupressuurbehandeling.

 

Kostprijs: € 310


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
1 halve dag. De datum is zelf te bepalen (naargelang onze programmatie). Je krijgt individueel les van een docent(e) die je persoonlijk begeleidt. Opgelet: je dient wel zelf een oefenmodel te voorzien!