Beschrijving:

Een triggerpoint is een kleine contractie in de spier. Deze zorgt voor een permanente spanning en verzwakking. Deze spanning wordt voortgezet in de pees en de aanhechtingspunten die op hun beurt dan weer vaak symptomen veroorzaken in de gerelateerde gewrichten. Deze triggerpoints kunnen jarenlang aanwezig blijven, tenzij we er iets aan doen. Via deze cursus leer je hoe je dit kan realiseren.

Myofasciale therapie biedt vaak een oplossing voor chronische pijnen. Triggerpoints zijn de voornaamste pijnoorzaken. Vele mensen lijden nodeloos pijn omwille van het feit dat artsen niet op de hoogte zijn van het bestaan of het behandelen van triggerpoints. Het frequent toepassen van deze behandelingsmethode zou alvast het overmatig gebruik van pijnstillers en vaak nutteloze en dure behandelingen beperken. Je kennis uitbreiden met deze technieken zal je in staat stellen om een absolute meerwaarde te creëren voor je klanten.

Inhoud:

- Triggerpoint: het hoe en waarom
- Lokalisatie van triggerpoints
- Massagetechnieken en hun toepassingsdomeinen
- Zonale analyse van pijnen en problemen
- Spanningsbevrijding
- Practicum myofasciale therapie

Wil jij als Massagetherapeut(e) deze absolute meerwaarde geven aan je behandelingen? Dan is de cursus triggerpoint-therapie een absolute must. De efficiënte toepassing van deze technieken in jouw praktijk zal absoluut bijdragen tot verhoging van het welzijn van vele klanten met chronische klachten allerhande. Via de triggerpoint-therapie zal je in staat zijn om vaak een halt toe te roepen aan pijnen van diverse oorsprong. Vele klanten zullen je eeuwig dankbaar zijn…

Kostprijs: € 325 (incl. werkboek Triggerpoint therapie van Amber Davis t.w.v. 35 euro)


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
2 dagen (= 1 weekend) van 10u tot 17u of 4 avonden 18u30 tot 22u30.