Beschrijving:

Cupping is ook gekend als Vacussage. Cupping betekent het plaatsen van "cups" op het lichaam. Deze cups zijn glazen bokaaltjes die zuurstofarm (vacuüm) worden gemaakt, vervolgens op het lichaam geplaatst worden en zich vastzuigen op de gewenste locaties.

Cupping is een veelvuldig gebruikte oosterse therapie, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.

De Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Het lichaam wordt eerst ingemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en heilzame uitwerking geeft.


Inhoud:

Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie
geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we
pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het
lichaam. Toxines in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen.

Door gebruik te maken van Cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Vacussage kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis- en andere afslankingsbehandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen
vergemakkelijken.


Kostprijs: € 165


Subsidies:

KMO-portefeuille: Ja
(Elke Vlaamse zelfstandige kan jaarlijks tot €2500 subsidie aanvragen. Meer informatie)

Opleidingscheques: Nee


Inbegrepen: Schriftelijke cursus.

Certificaat voorzien na afloop: Ja.

Indeling:
1 dag van 10u tot 17u.

Gerelateerde blogberichten: