Vergroot het Facebook bereik van je salon! 5 tips

main — 16 augustus 8:00 am
Vergroot het Facebook bereik van je salon! 5 tips

Waarom wil het je maar niet lukken om meer ‘likes’ en ‘shares’ te krijgen met de Facebookpagina van jouw beauty salon? Facebook wordt overal aangeprezen als een effectief en voordelig (in veel gevallen zelfs gratis) marketingkanaal. Maar dan moet je wel weten hoe je hiermee om moet gaan. Wil je graag ook meer klanten winnen via Facebook? Begin dan met het toepassen van deze 5 tips om het Facebook bereik van je salon te vergroten.

1. Je hoeft niet iedereen aan te spreken!

Veel startende salonhouders maken de fout dat ze met hun Facebook posts zo veel mogelijk mensen aan willen spreken. Maar dat is niet waar het omgaat; het is belangrijk om die mensen aan te spreken die jij graag als klant binnen wilt hebben. Een te brede doelgroep aanspreken is zonde van je tijd en inspanning, omdat je daarmee niet de gewenste resultaten zult bereiken. Houd bij het opstellen van je berichten voor Facebook steeds je ideale klant voor ogen. Dit type klant zal veel eerder jouw posts leuk vinden en delen en sneller ook daadwerkelijk een afspraak maken!

2. Verschil tussen persoonlijk en persoonlijkheid!

Een andere veelgemaakte fout is dat salonhouders hun zakelijk Facebook account op dezelfde manier benaderen als een persoonlijk Facebook account. Het is belangrijk om jouw persoonlijkheid door te laten klinken, maar dat is wat anders dan persoonlijke informatie spuien. Berichten over wat je voor de lunch hebt gegeten of over dat leuke uitje met vriendinnen horen niet op de Facebook pagina van je zaak. Alles wat je op de Facebookpagina van je salon zet, moet aansluiten op jouw salon, op jouw merk. Zorg voor een mix aan informatie over jouw diensten, tips over schoonheidsverzorging, voorbeelden van te gekke make-up looks, etc. Er mogen best humoristische posts tussen zitten, als het maar branche-gerelateerd is!

3. Zorg voor waardevolle posts

Plaats alleen berichten die een waardevolle bijdrage leveren. Zomaar wat posten om maar te posten, is geen goed idee. Om op te vallen met je Facebook berichten is het belangrijk dat je berichten kort en krachtig zijn. Facebook gebruikers scannen de berichten en zullen alleen die berichten die ertussenuit springen echt lezen. Gebruik daarom korte zinnen, eventueel opsommingen, hashtags en emojis (maar ook weer niet te veel, want dat werkt juist averechts). Het is ook een aanrader om voldoende aandacht te besteden aan het visuele aspect van je posts. Onderzoek wijst uit dat posts op Facebook met mooie beelden meer bereik hebben. Denk bijvoorbeeld aan voor en na foto’s van jouw behandelingen. Vraag wel altijd toestemming aan je klant!

4. Houd rekening met de 80/20-regel!

Facebook wordt niet voor niets aangeduid als een vorm van ‘social’ media. Het is geen puur verkoopkanaal! Facebook is een middel dat je in kan zetten om contact te maken met mensen en om mensen bij jouw zaak te betrekken, met als gevolg dat dit uiteindelijk tot meer klanten en boekingen kan leiden. Houd daarom bij het plaatsen van berichten op Facebook rekening met de 80/20-regel. Dit betekent dat 80% van je berichten niet direct gericht is op verkoop. De overige 20% van je berichten zijn wel duidelijke verkoopberichten, denk aan kortingsacties, last minute boekingen met korting, speciale acties, etc. Vergeet niet om in je verkoopberichten duidelijke ‘call-to-action’ buttons te verwerken, zodat mensen die interesse hebben direct een afspraak kunnen maken of contact met je op kunnen nemen.

5. Betrek je team bij je Facebook strategie

Heb je personeel in dienst, stimuleer je medewerkers dan om de berichten van jouw salon te delen. Hiermee kun je een nieuw publiek bereiken. Grote kans dat hun familie en vrienden deze posts ook delen. Daarnaast zorg je er hiermee ook voor dat je personeel steeds goed op te hoogte is van wat er allemaal gaande is in je salon. Het is belangrijk dat je medewerkers weten wat je wilt bereiken met social media en op welke manier je dit wilt inzetten voor je zaak. Als dit duidelijk is, kun je je medewerkers mee laten denken over wat goede berichten zijn voor het promoten van je salon via Facebook.

Altijd al een eigen salon willen runnen?

Deze droom begint met een degelijke vakopleiding binnen de schoonheidsbranche. Bij Wellness Academie ben je daarvoor aan het juiste adres. Bekijk hier enkele van onze populaire vakopleidingen, zoals de Opleiding Schoonheidsspecialiste, de Opleiding Kapper en de Opleiding Nagelstyliste!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden