Een carriere als Visagiste / Make-up Artist

Make-Up — 24 januari 7:08 pm
Een carriere als Visagiste / Make-up Artist

Een goede Visagiste ziet zijn/haar vak als een ware kunst. Niet voor niets worden talentvolle en veelzijdige Visagisten ook wel Make-up Artiesten genoemd. Het is een vak apart, waar een gedegen opleiding voor nodig is. Is een carrière als make-up artiest iets voor u? Hier leest u wat er allemaal voor nodig is om een succesvol make-up artiest te worden.

De artiest achter de schermen
Visagisten zijn de artiesten achter de schermen, onzichtbaar voor het publiek. Ze kennen alle geheimen van het vak, beheersen de fijnste technieken en hebben aandacht voor ieder detail. Hierdoor zijn ze in staat om iedereen de perfecte uitstraling te bezorgen, die naadloos past binnen de gegeven situatie. Vele bekende actrices en topmodellen hebben hun roem en succes grotendeels te danken aan hun talentvolle make-up artiesten.

Van schoonheidssalon tot entertainmentindustrie
Visagisten kunnen op allerlei plekken aan het werk, bijvoorbeeld in een schoonheidssalon, in grote hotels en zelfs op cruiseschepen. Meer geïnteresseerd in de showbusiness? Ook bij theaterproducties, televisieshows, op filmsets en bij modeshows vervullen visagisten een onmisbare rol. Succesvolle visagisten en make-up artiesten moeten vele technieken beheersen en over vele kwaliteiten beschikken. Klik hier voor meer informatie over de mogelijke specialisaties.

Beheersen van technieken
Vele visagisten dromen ervan om een ware make-up artiest te worden, in de hoop om de make-up van beroemde filmsterren of topmodellen te mogen verzorgen. Om dat te bereiken, zult u zich op de eerste plaats de basistechnieken voor make-up en beauty eigen moeten maken. Daarbij is het ook noodzakelijk dat u kennismaakt met diverse haarstijl technieken en wimperbehandelingen om het plaatje compleet te maken.

Op zoek naar de juiste ´look´
Maar er komt nog veel meer kijken bij een carrière als make-up artiest. Behalve het beheersen van de benodigde technieken, moet u ook beschikken over de nodige creativiteit. U moet bijvoorbeeld continu op zoek naar nieuwe ontwerpen en ideeën voor de show of het evenement waar u aan meewerkt. Vervolgens pleegt u overleg met de manager, de producent, de regisseur en de artiest om tot een eindontwerp te komen, waarmee iedereen instemt. Wie net komt kijken als make-up artiest zal veelal beginnen met korte freelance opdrachten. De meer ervaren make-up artiesten, die de make-up verzorgen bij grote shows, krijgen meestal een vast budget, dat ze kunnen gebruiken om de opdracht mee uit te voeren. Om dergelijke opdrachten te werven is een portfolio van essentieel belang.

Kwaliteiten van een make-up artiest
Het perfect beheersen van de make-up technieken, visueel ingesteld zijn en het beschikken over een grote dosis creativiteit behoren tot de belangrijkste kwaliteiten van een make-up artiest. Daarbij is het ook essentieel dat een visagist graag met mensen werkt, goed kan plannen, stressbestendig is en in staat is om in een team te kunnen werken. Waar u als make-up artiest ook gaat werken, u komt terecht in een wereld waarin iedereen er zo aantrekkelijk mogelijk uit wil zien. Er wordt van een make-up artiest dan ook altijd alleen maar het beste van het beste verwacht.

Make-up opleiding
Elke top visagiste is natuurlijk ooit ook begonnen met een opleiding. De kwaliteit van het opleidingscentrum is dan ook van essentieel belang en kan een meerwaarde vormen voor je CV. Wellness Academie staat dan ook bekend als een uiterst kwalitatief opleidingscentrum doordat wij met top docenten werken en de lessen aanbieden in kleinere groepen.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden