Column: Welke haarkleur bij welke vrouw?

Columns, Make-Up — 7 april 4:58 pm
Column: Welke haarkleur bij welke vrouw?

We gaan weleens naar de kapper met de vraag, welke kleur staat mij nu eigenlijk het beste? Wel ik help je zelf even op weg..

.
Heb je van nature:  bruin haar – lichte ogen
 • Zeker doen:
Alle bruine , donkerblonde en warme kleuren ! Zowel als 1 kleur als scharkering. Ga je voor een zware (eventueel rechte) pony gecombineerd met een bruine warme kleur, dan gaan je lichte ogen de eyecatcher worden.
 • Nooit doen:
Te licht blond
.
———-
.
Heb je van nature: bruin haar – donkere ogen
 • Zeker doen :
Alle warme natuurlijke donkere tinten.Karamel, chocolade, honing en mokkakleuren zijn kleuren die zeker in het rijtje horen. Rode en kopertinten als ondertoon gaan je ook uitstekend.
 • Nooit doen:
Witte lokken, of askleuren.
.
———-
.
Heb je van nature: blond haar – lichte ogen
 • Zeker doen:
Blond is absoluut je topkleur. Baleages zorgen ervoor dat je haar wat meer speelsheid krijgt wat uitstekend bij je uiterlijk past. Lichtbruin met eventueel wat lichtere lokken kan jij ook aan.
 • Nooit doen:
Rode en oranje tinten. Bruine tinten, behalve dan als je zelf al een getinte huid hebt, dan kan dit wel
.
———-
.
Heb je van nature : blond haar – donkere ogen
 • Zeker doen:
Alle blonde natuurlijke lokken en koude bruintinten gaan je uitstekend
 • Nooit doen:
Vermijd rood en koper
.
———-
.
Heb je van nature : peper-zout kleurig haar – lichte ogen
 • Zeker doen:
Naturel blonde kleuren met veel kleurscharkeringen à la beige, bruin , … matchen perfect bij je. Baleages zijn een absoluut pluspunt voor je.
 • Nooit doen:
1 egale tint , te donkere kleuren of te witte askleur.
.
———-
.
Heb je van nature: venitiaans blond/rood haar
 • Zeker doen:
Rode, kopere en overige warme tinten zijn je absolute toppers ! Wil je toch wat diepte in je ventiaans blonde kapsel krijgen, laat de kapper dan wat lichtere highlights in je haar trekken. Hou deze heel dun voor een zacht en natuurlijk effect
 • Nooit doen :
1 tint in een te donker bruine kleur of assige kleuren
.
———-
.
Toch heb je hier uitzonderingen op. Misschien is je vriendin wel een blondharige van natura met donkere ogen en heeft ze een hevig koperkleur die ze uitstekend staat. Uitzonderingen op de regel zijn er steeds. Er zijn nu eenmaal vrouwen die kunnen switchen van haarkleur zoals je van ondergoed zou doen, en eender wat ze doen staat hun ook. Vaak zijn dit creatieve en uitbundige vrouwen van karakter die als een kamelion door het leven kunnen gaan. Ze passen hun volledig aan, aan hun nieuwe haarkleur.
.
Ben je zelf introvert, ga dan niet te ver. Ben je zelf nogal een durver die van extremen houdt, probeer dan gerust. Kies steeds voor een tussenstap voor moest het je niet bevallen, dat je nog steeds de tijd kan omkeren zonder je haar te beschadigen.
.
Vergeet niet dat je nieuwe kleur ook verzorging vraagt. Blonde tinten vragen een andere verzorgingsmethode dan bruin- of koperkleuren. Laat je steeds adviseren door je kapper om te voorkomen dat je haarkleur snel vervaagd of wat doffer wordt. En vooral om te voorkomen dat je haren leiden onder de haarkleurswitch.
.
Wil je echt op safe spelen, laat je haren dan kleuren door een coloriste. Dit zijn kappers die een speciale opleiding gevolgd hebben in kleurenleer en allerhande kleurtechnieken. Zij weten je perfect te vertellen welke kleuren op de kleurenkaart je laten stralen en welke juist niet. Zo ga je steeds stralend weer buiten met je nieuwe look
.
.

Deze column werd gebracht door Maite Jaspers.

Maite Jaspers is een gerenommeerde kapster, coloriste en hairextensionstylist met een eigen zaak in Laakdaal. Maite werkt voor o.a. Flair, Miss België, G-star en diverse BV’s waaronder Veronique De Cock & Eline De Munck. Daarnaast geeft ze ook les binnen de Wellness Academie (hairextensions cursus). Wens je meer informatie over Maite en haar werk? Dan kan je terecht op haar website.

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden