De belangrijkste make-up penselen en kwasten uitgelicht

Make-Up — 24 november 6:21 pm
De belangrijkste make-up penselen en kwasten uitgelicht

Om bij het aanbrengen van make-up tot een goed eindresultaat te komen is het belangrijk om de juiste make-up penselen en kwasten te gebruiken. Voor ieder make-up onderdeel worden andere make-up penselen of kwasten gebruikt. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met wat voor ieder make-up onderdeel de juiste materiaalsoort, vorm en grootte van de penselen en kwasten is. Lees hier welke make-up penselen en kwasten niet mogen ontbreken in de make-up koffer van een visagiste.

Penselen en kwasten van natuurlijk en synthetisch haar
Op de eerste plaats is het belangrijk dat je leert wat het verschil is tussen penselen en kwasten van natuurlijk en synthetisch haar. Voor penselen en kwasten van natuurlijk haar wordt vaak marterhaar, eekhoornhaar of ponyhaar gebruikt. De penselen en kwasten van natuurlijk haar zijn van betere kwaliteit. De haartjes zijn soepeler waardoor je er nauwkeuriger mee kunt werken. Vooral voor het aanbrengen van poedermake-up zijn penselen en kwasten van natuurlijk haar aan te raden. De natuurlijke haartjes zijn geschubd en houden zo de poedermake-up beter vast. In het geval van vloeibare make-up kun je beter penselen of kwasten van synthetisch haar gebruiken, omdat bij penselen en kwasten van natuurlijk haar de vloeibare make-up te veel in de haren trekt. Vergeet niet dat sommige mensen allergisch zijn voor dierenharen. In dat geval gebruik je penselen en kwasten van synthetisch haar om allergische reacties te voorkomen.

De belangrijkste make-up penselen en kwasten
Make-up penselen en kwasten zijn er in allerlei maten en vormen afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. We zullen als volgt per make-up onderdeel de belangrijkste make-up penselen en kwasten behandelen.

Gezicht
Voor het opmaken van het gezicht heb je op de eerste plaats een concealerkwastje nodig. Omdat je een concealer aanbrengt over kleine oneffenheden op het gezicht hebt je een klein kwastje nodig met een afgeronde kop. Vervolgens heb je een foundationkwast nodig. Omdat je foundation aanbrengt over een grotere oppervlakte heb je een grotere kwast nodig dan bij het aanbrengen van concealer. De ideale foundationkwast heeft een halfronde bovenkant om zo de foundation mooi gelijkmatig te kunnen aanbrengen. Een poederkwast wordt gebruikt om de foundation te fixeren. Het is een kwast met wijd uitstaande haren. Een blushkwast is kleiner, omdat je hiermee alleen de jukbeenderen opmaakt. Een highlighterkwast is iets meer puntvormig, zodat je op een nauwkeurige manier accenten kunt leggen.

Ogen
Oogschaduwpenselen worden gekenmerkt door hun ronde vorm met rechte bovenkant. De bovenkant kan soms ook schuin aflopen voor het creëren van speciale effecten. De haartjes zitten dicht tegen elkaar aan, zodat het penseel voldoende stevigheid heeft om nauwkeurig te kunnen werken. Een ander belangrijk penseel voor het aanbrengen van oogmake-up is een eyeliner penseel. Dit is een smal penseeltje in een puntvorm, zodat je gemakkelijk een dun lijntje op het randje van de oogleden kunt aanbrengen.

Lippen
Voor de lippen gebruik je een speciaal lippenpenseel met korte haartjes die samenkomen in een smalle punt, zodat je heel precies de contouren van de lippen kunt benadrukken.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden