Haat-liefde verhouding met mascara? Dan herken je dit!

Make-Up — 5 februari 10:28 pm
Haat-liefde verhouding met mascara? Dan herken je dit!

Het is voor veel dames hun geliefde make-up product; mascara. Hiermee tover je snel mooie wimpers tevoorschijn, die je ogen laten stralen. Ten minste dat is de bedoeling. Soms kan dit make-up product juist voor de nodige frustraties zorgen. Geknoei, uitloop, afbrekende wimpers en wat al niet meer. Velen zullen deze haat-liefde verhouding met hun mascara wel herkennen. Lees hier meer over het aanbrengen van mascara en oplossingen voor prachtige wimpers en een stralende blik!

1. Mascara knoeien op je oogschaduw

Mascara breng je doorgaans als laatste aan. Je brengt eerst de overige oogmake-up aan. Het is daarom belangrijk dat je dit extra voorzichtig doet, zonder te knoeien. Die zwarte plekjes op je mooie oogschaduw, daar word je niet blij van. Straks kun je alles weer opnieuw doen. Een belangrijke tip is om niet te veel product op je mascaraborsteltje te nemen. Veeg het teveel aan mascara af met een tissue. Let op of er geen klontertjes zitten aan het begin en einde van het borsteltje. Nu breng je de mascara voorzichtig aan zonder druk uit te oefenen op de haartjes. Leg het borsteltje tegen de aanzet van de wimpers aan, maar pas op niet té laag om vlekken op je oogschaduw te voorkomen. Maak nu een kleine zigzag-beweging naar de uiteinde van de wimperhaartjes. Herhaal eventueel voor een intenser effect.

2. Mascara op je onderste wimpers (en op je huid!)

Wil je graag ook de wimperhaartjes onder je oog benadrukken, dan kun je hier eveneens wat mascara op aanbrengen. Voor je het weet zit de mascara tevens op de huid onder je ogen. Donkere vlekken onder je ogen!? Daar zit je helemaal niet op te wachten! Gebruik voor deze wimpers de mascara die nog op het borsteltje zit na het aanbrengen van de mascara op de bovenste wimpers. Ga dus niet opnieuw met je borsteltje het flesje in. Breng de mascara bovendien alleen aan op de aanzet van de wimperhaartjes. De puntjes rusten vaak op je huid en geven daardoor snel af. Om het probleem van het afgeven nog beter te voorkomen, is het een goed idee om een matterende transparante poeder over je concealer en foundation aan te brengen. Je kunt ook nog de wimperhaartjes na borstelen met een schoon mascaraborsteltje. De haartjes gaan zo uit elkaar staan en de overtollige mascara wordt verwijderd.

3. Wimperhaartjes die aan elkaar plakken

Wat een heerlijk gevoel als je een nieuwe mascara hebt gekocht! Het borsteltje zit vol mascara dat je gretig op je wimpers strijkt om het effect te bewonderen. Door de overdaad aan mascara gaan de wimperhaartjes snel aan elkaar plakken. Gebruik bovenstaande truc door het borsteltje eerst af te vegen met een tissue. Daarnaast is het een aanrader om de mascara in twee of drie dunne laagjes aan te brengen. Het eerste laagje breng je goed aan vanaf de wimperrand. Laat dit laagje een minuutje drogen. Daarna kan je het volgende laagje aanbrengen voor een intensere oogopslag. Zorg dat je een schoon mascaraborsteltje klaar hebt liggen om eventuele aan elkaar plakkende wimpers gemakkelijk te separeren. We leren je graag alles over de basis make-up technieken in onze Cursus Visagie.

4. Droge breekbare wimpers door mascara

Door dagelijks mascara te dragen, hebben je wimperhaartjes veel te lijden. Het borstelen kan ervoor zorgen dat je wimperhaartjes sneller afbreken of uitvallen. Pas ook op met het verwijderen van de mascara. Veel wrijven over de haartjes met een wattenschijfje met make-up remover kan de haartjes doen afbreken. Laat de remover liever eerst even inwerken, door een wattenschijfje met dit product op je gesloten ogen te leggen. Daarna hoef je niet zo hard meer te wrijven. Er zijn ook mascara’s, vooral de waterproof mascara’s, die een hard laagje over je wimperhaartjes leggen. De haartjes kunnen hierdoor extra droog en breekbaar worden. Je kunt in plaats van mascara ook gewoon eens een keertje wat amandelolie aanbrengen. Het geeft een subtieler effect, maar hiermee bescherm je wel je wimpers. PS let ook op de houdbaarheidsdatum van je mascara. Doorgaans is deze na het openen drie maanden houdbaar.

5. Geen mascara , maar wel een onweerstaanbare oogopslag?

Dat is heel goed mogelijk! Waarom probeer je niet eens om wimperextensions te laten plaatsen. Kies in dat geval voor one-by-one extensions. Dit betekent dat de wimperstyliste op elk natuurlijk wimperhaartje een extension aanbrengt met speciale lijm. Je hebt de keuze uit verschillende soorten krul en lengtes, zodat de wimperextensions perfect op jouw wensen aangepast kunnen worden. We leren je er ook graag alles over in deze Cursus Wimperextensions. Ee andere oplossing is wimperlifting (lash lift). Dit is ideaal als je van jezelf mooie wimpers hebt, ze graag wil benadrukken, maar je mascara moe bent. Tijdens deze behandeling worden met een siliconen pad en speciale lotions je wimpers gelift, waardoor ze wekenlang probleemloos in de krul blijven en je een open en frisse blik geven. Zie hier ook onze Cursus Wimperlifting (Lash Lift).

 

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden