Het hoe en wat van foundation

Make-Up — 22 juni 7:36 pm
Het hoe en wat van foundation

Foundation is de basis van de make-up en moet zorgvuldig worden uitgekozen. Er bestaan vele merken en soorten en dat is ook wel nodig aangezien iedere huid verschillend is. Als make-up artieste zul je in het begin veel moeten experimenteren om een goed inzicht te ontwikkelen in welke foundation bij welke huid past. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kiezen en aanbrengen van foundation.

De kleur
Make-up artiesten hanteren over het algemeen als vuistregel dat de kleur van de foundation zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleur van de huid moet liggen. Maar het is nog niet zo gemakkelijk om de juiste kleur van de foundation te vinden bij een bepaalde kleur huid. Ook kunstlicht kan de keuze van de juiste foundation moeilijker maken. Het beste is om zowel de tint van de huid en de tint van de foundation even in normaal daglicht te bekijken. De foundation moet na een paar minuutjes mooi samensmelten met de kleur van de huid. Als make-up artieste moet je voorbereid zijn op klanten met uiteenlopende huidtypen. Het is aan te raden om verschillende foundations op voorraad te hebben in koele, neutrale en warme tinten.

De textuur
Welke soort foundation je kiest hangt af van het doel waarvoor je hem gebruikt. Wil je een zo natuurlijk mogelijke look creëren, waarbij de make-up zo min mogelijk mag opvallen, dan kies je voor een bijna transparante foundation. Het effect dat je hiermee bereikt, wordt ook wel het nude-effect genoemd. Het lijkt net alsof de huid van nature helemaal perfect is. Heb je een foundation nodig die voor een egale tint zorgt en waarmee je gemakkelijk vlekjes wegwerkt, dan kies je voor een foundation met een dekkende textuur.

Mat of glanzend
Vervolgens moet je ook een keuze maken tussen een matte of glanzende foundation. Een matte foundation is vooral geschikt voor mensen met een vette huid, die snel begint te glimmen. Helemaal ideaal voor een vette huid is een foundation in poedervorm. Een glanzende foundation is ideaal voor mensen met een droge of iets grauwe huid. In een glanzende foundation zitten reflecterende deeltjes die de huid laten stralen. Het meest geschikt is in dit geval een foundation in crèmevorm, die voor extra hydratatie zorgt.

Het aanbrengen van foundation
Voor het aanbrengen van foundation dien je de huid eerst goed te reinigen, zodat de foundation niet over oude make-upresten, vuil of huidvet wordt aangebracht. Breng vervolgens een hydraterende crème aan, die is afgestemd op het huidtype. Breng daarna de foundation aan met een kwast of een sponsje, zodat je niet met je vingers bacteriën overbrengt of de foundation vervuilt. Het is ook belangrijk dat je niet meteen te veel aanbrengt. Begin met een dunne laag en werk vervolgens de plekken bij die meer foundation kunnen gebruiken. Let op dat je daarna niet te veel poeder over de foundation heen aanbrengt om een zogenaamd cakey-effect te vermijden. De foundation moet voor het aanbrengen van de poeder al goed zijn samengesmolten met de huid.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden