Japanse gelaatsmassage als extra dienstverlening voor visagistes

Make-Up — 31 januari 8:00 am
Japanse gelaatsmassage als extra dienstverlening voor visagistes

Met de artikelen op deze website willen we visagisten informeren over de laatste nieuwtjes binnen hun vakgebied. Daarnaast proberen we ook om mee te denken met hoe je als visagiste je horizon kunt verbreden en inspiratie op kunt doen uit aanverwante vakgebieden en andere culturen om zo extra diensten te kunnen aanbieden. Laat je bijvoorbeeld eens inspireren door de boeiende Japanse gezichtsmassage Ko Bi Do!

In het spoor van de Japanse geneeskunst

Wat heeft visagie met geneeskunst te maken? Volgens de Japanse traditie alles. Schoonheid is binnen de traditionele Japanse geneeskunst geen opzichzelfstaand begrip. Schoonheid is onlosmakelijk gekoppeld aan gezondheid. Schoonheid is de reflectie van een blakende gezondheid, waarbij gezondheid zowel het lichamelijke als geestelijke en emotionele aspect vertegenwoordigt. Binnen deze denkwijze is het geen gek idee om als visagiste ook gelaatsmassages uit te gaan voeren. Lees hieronder wat de Ko Bi Do Japanse gelaatsmassage inhoudt en hoe het de schoonheid kan bevorderen. Wil je meer weten over professionele visagie? Bekijk dan hier onze Opleiding Visagiste.

Energetische werking Japanse gezichtsmassage

De Ko Bi Do gelaatsmassage wordt in Japan al eeuwenlang uitgevoerd. Net als bij alle eeuwenoude Oosterse massagevormen draait alles om de energie die door het lichaam stroomt. Deze energie wordt Ki genoemd. Voor een goede gezondheid op ieder vlak is een ongehinderde doorstroom van Ki noodzakelijk. De energie stroomt door de zogenaamde meridianen in het lichaam. Op verschillende punten in het lichaam komen de meridianen samen in knooppunten die acupunten of tsubo’s worden genoemd. Op deze plekken kan de doorstroom van de energie optimaal worden bevorderd. Ook in het gelaat vinden we meridianen en tsubo’s. Deze worden tijdens een Ko Bi Do gelaatsmassage gestimuleerd.

Meer dan alleen een gezichtsmassage

Omdat je je als visagiste richt op het mooi maken van het gelaat van je klanten is het geven van Ko Bi Do gelaatsmassages een perfecte extra dienst om aan te bieden. Omdat het een zeer verfijnde massagevorm is, is het noodzakelijk om een degelijke cursus Ko Bi Do gelaatsmassage te volgen, bijvoorbeeld bij Wellness Academie. De Ko Bi Do gelaatsmassage onderscheidt zich van de gezichtsmassages die wij kennen, doordat het niet alleen op oppervlakkig niveau, maar ook op het dieper gelegen bindweefsel inwerkt. Je gaat de tsubo’s en meridianen stimuleren door middel van strijkingen en druktechnieken. De Ko Bi Do gelaatsmassage richt zich echter niet alleen op het gelaat, zoals de naam doet vermoeden. De behandeling begint met een schouder- en nekmassage, vervolgens wordt het gelaat behandeld en je eindigt met een ontspannende hoofdmassage. Er wordt tijdens de massage gebruikgemaakt van massageolie, eventueel met toevoeging van essentiële oliën.

Schoonheidseffecten Japanse gezichtsmassage

Het belangrijkste schoonheidseffect waar de Japanse gezichtsmassage om bekendstaat, is het liftende effect. De diepe inwerking stimuleert de aanmaak van collageen en helpt rimpels vervagen. Deze massagevorm wordt daarom ook wel een ‘natuurlijke facelift’ genoemd. Verder kunnen ouderdomsvlekken verminderen, de huidsteint verbetert en de huid wordt over het algemeen zachter en soepeler. Dit zal ervoor zorgen dat jouw make-up straks nog beter tot zijn recht komt. Dan hebben we het nog niet gehad over de heerlijk ontspannende werking op de geest! Wil hier graag meer van weten? Aarzel dan niet en schrijf je in voor onze eerstvolgende Cursus Japanse Gezichtsmassage (Ko Bi Do) in Amsterdam of Hasselt!

Reacties

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden