Make-up penselen schoonmaken

Make-Up — 26 september 11:24 am
Make-up penselen schoonmaken

Het schoonmaken van je make-up penselen en borstels hoort bij de vaste routine van je werk als visagiste. Niet alleen make-up resten, maar ook talg en dode huidcellen die in de penselen achterblijven, zorgen voor een uitstekende broedplaats voor bacteriën. Als je de penselen niet goed schoonmaakt, kunnen er bij het opnieuw gebruik van de make-up penselen huidinfecties ontstaan. Lees daarom hier meer over hoe je make-up penselen het beste kunt schoonmaken.

Hygiënisch werken met make-up penselen
Zorg er altijd voor dat je aan het begin van je werkdag een voorraad schone make-up penselen en borstels klaar hebt liggen, zodat je je dag niet meteen hoeft te beginnen met schoonmaken. Zorg dat je ook altijd reserve make-up penselen hebt klaarliggen voor het geval bepaalde penselen te vies worden. Heb ook altijd schoonmaakdoekjes bij de hand, zodat je hiermee tussendoor gemakkelijk overtollige make-up resten van de penselen en borstels kunt verwijderen. Make-up reinigingsdoekjes die je normaalgesproken voor je gezicht gebruikt zijn hiervoor ideaal.

Schoonmaakprocedure make-up penselen
Aan het einde van de dag is het belangrijk dat je voldoende tijd uittrekt voor het schoonmaken van je make-up penselen en borstels. Hiervoor kun je de volgende schoonmaakprocedure volgen:

  • Vul een kom met warm water en voeg hier een dop shampoo aan toe.
  • Laat de penselen een paar minuutjes weken en wrijf daarna met je vingers over de haartjes van de penselen zodat de make-up resten en andere vuilresten goed loskomen. Wrijf echter niet te hard anders kunnen de haartjes loslaten.
  • Spoel de penselen een voor een af onder de kraan om de shampoo en de laatste vuilresten eruit te spoelen.
  • Dep de make-up penselen droog met een doekje en breng het penseel met je vingers in zijn oorspronkelijke vorm.
  • Leg de penselen op papieren doekjes op kamertemperatuur te drogen. Leg ze nooit direct op de verwarming, dit kan de haartjes van de penselen beschadigen. Het is wel ideaal als je de mogelijkheid hebt om de penselen op te hangen met de haartjes naar beneden, zo behouden ze hun vorm en zullen ze bovendien ook sneller drogen.

Reinigingsmiddelen voor make-up penselen
Er zijn speciale reinigingsmiddelen op de markt om je penselen mee te reinigen, maar het is vaak goedkoper en net zo effectief om shampoo zonder olie te gebruiken, vooral babyshampoo is aan te raden, bijvoorbeeld Zwitsal. Je kunt er eventueel een paar druppeltjes tea tree olie aan toevoegen om de penselen te ontsmetten. Tea tree olie heeft namelijk een sterk antibacteriële werking. Wanneer je je make-up penselen goed reinigt, zul je zien dat ze ook stukken langer mee gaan.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden