Make-up specialisaties

Make-Up — 24 januari 7:54 pm
Make-up specialisaties

Binnen de visagie zijn er allerlei leuke banen mogelijk. Maar het is wel belangrijk om eerst een goede opleiding te volgen en na te denken over de richting die u op wilt. De soort opleiding is namelijk bepalend voor het werkveld waarin u straks terechtkomt. Kiest u voor de filmwereld, de modewereld, bruiloften of misschien wel voor het werken in een spa of beautysalon? Hieronder belichten we alle specialisaties binnen de visagie.

Film
Wie als make-up artiest in de filmwereld aan het werk wil, moet hiervoor een zeer gerichte bijscholing volgen. Zo moet u alles weten over de belichting die in film gebruikt wordt, kennis hebben van de cameralenzen, bekend zijn met de verschillende filmstijlen en de special effects. Dit alles heeft namelijk invloed op de make-up. Daarbij moet u ook op de hoogte zijn van de schoonheidsidealen uit andere tijden en van andere culturen, die in film verbeeld
kunnen worden.

Mode
Binnen de modewereld gelden er weer hele andere technieken en make-up soorten als in film. U leert onder andere om met make-up accenten te leggen, de juiste vormen te creëren en een eigen visie en stijl te ontwikkelen. In het begin zult u voornamelijk uitvoerend aan het werk zijn. Maar hoe meer ervaring u opdoet, hoe vaker u de kans zal krijgen om ook naar eigen inzicht ware kunstwerken te scheppen.

Spa en beautysalon
Misschien is het wel uw roeping om mensen in een spa of beautysalon heerlijk te verwennen met prachtige make-up. Voor een baan als visagist bij een gerenommeerde beautysalon moet u ook over de juiste CV beschikken. Een kwalitatieve vakopleiding is dan ook vaak een vereiste.

Bruiloften
Ook voor bruiloften of andere evenementen is een eenvoudige make-up cursus niet voldoende als u wilt uitblinken in uw vak. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk ervaring opdoet en continue bij blijft leren. Bent u op zoek naar werk in deze sector, dan is het een goed idee om bruiloft- en evenementenplanners aan te schrijven.

Bent u er nog niet uit?
Dan is het vaak ook mogelijk om verschillende specialisaties te combineren. Voor welke specialisatie u ook kiest, het is essentieel dat u graag met mensen werkt en bereid bent om te blijven leren. De nieuwste trends volgen elkaar namelijk in een hoog tempo op. De sleutelwoorden tot een succesvolle carrière als make-up artiest zijn dan ook; passie, professionaliteit en discretie. Tijdens je Make-Up opleiding is het ook altijd verruimend om met je medestudenten ideeën uit te wisselen.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden