Make-up tips om acne te camoufleren

Make-Up — 20 juni 8:00 am
Make-up tips om acne te camoufleren

Puistjes in je gezicht kunnen je behoorlijk onzeker maken. Veel mensen denken dat make-up slecht is en zelfs acne kan veroorzaken. Dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Make-up en acne gaan prima samen als je goed op de ingrediënten let en kwalitatieve producten gebruikt. We vertellen je er in dit artikel graag meer over en we geven je enkele make-up tips om acne te camoufleren. Op deze manier hoeft acne niet je leven te beheersen en kun je er stralend en vol zelfvertrouwen op uitgaan!

Waarop letten bij het kiezen van make-up producten?

Als je veel last hebt van puistjes is het aangeraden om make-up met een dikke en crème-achtige textuur links te laten liggen. Deze kan je poriën verstoppen en daardoor het ontstaan van puistjes bevorderden. Datzelfde geldt voor make-up producten op oliebasis. Daarnaast is het voor een huid die gevoelig is voor acne extra belangrijk om irriterende bestanddelen in cosmetica te vermijden. Voorbeelden van dit soort bestanddelen zijn: synthetische geur- en kleurstoffen, alcohol, sodium lauryl sulfaat, menthol, alcohol, kamfer en citrus. Er bestaan niet-comedogene cosmetica, die speciaal ontwikkeld zijn om het verstoppen van de poriën te voorkomen.

Voorbereiding van de huid

Het is belangrijk dat je de huid goed en tegelijkertijd mild reinigt. Vervolgens is een goede hydratatie essentieel. Mensen met acne zijn soms geneigd deze stap over te slaan, omdat ze een vettige huid hebben. Dan voelt het tegenstrijdig om er een crème overheen aan te brengen. Toch is dit essentieel. Kies voor een hydraterende crème, die de huid kalmeert. Er bestaan ook crèmes met een matterend effect. Dit is nog beter als voorbereiding op de make-up. Je kunt vervolgens een primer aanbrengen, die ervoor zorgt dat de make-up beter hecht. Hierdoor kun je puistjes nog effectiever camoufleren. Leer alles over het reinigen en verzorgen van het gelaat in onze Cursus Gelaatsverzorging.

Compacte concealer voor een goede dekking

Gebruik een concealer op de puistjes en oneffenheden. Compacte concealers bieden doorgaans een betere dekking dan vloeibare varianten. Breng de concealer niet wrijvend, maar deppend aan voor een optimale dekking. Je kunt dit nog het beste doen met je vingers. Vanwege de warmte van je vingers blendt de make-up beter in je huid. Zo bereik je een effen dekking. Een oneffen dekking kan ervoor zorgen dat de onzuiverheden juist extra goed zichtbaar zijn. Leer alle tips & tricks op het gebied van make-up in onze Cursus Visagie Basis.

Lichte en matte foundation voor een natuurlijke look

Vervolgens breng je een poederfoundation aan met een lichte textuur en een matte uitstraling. Een glanzende finish kan namelijk juist de nadruk leggen op de oneffenheden. Kies voor een kleur foundation die overeenkomt of een tintje lichter is dan je natuurlijke huidtint. Let op: less is more. Omdat je acne wilt camoufleren heb je misschien de neiging om veel make-up te gebruiken, maar hierdoor creëer je sneller een onnatuurlijke look.

Afwerking met blush en poeder

Om wat extra kleur in je gezicht te brengen kun je een blush aanbrengen en vervolgens de basis van je make-up look afwerken met een transparante poeder. Deze make-up breng je aan met een borstel met zachte haartjes. De poeder is zeker bij een acnehuid ideaal om gedurende de dag overtollige talg te absorberen. Vermijd hier opnieuw poeders met een glanzende finish. Jij huid heeft met meeste baat bij producten met een matte finish. Niet alleen kunnen de kleine glanzende deeltjes de nadruk leggen op onzuiverheden, ze kunnen ook de poriën verstoppen en puistjes verergeren.

Ga los met lipmake-up of oogmake-up!

Als volgt kun je helemaal losgaan met lipmake-up of oogmake-up. Leg je de nadruk op je lippen, houd dan de oogmake-up wat subtieler en andersom. Door op een van deze twee onderdelen de nadruk te leggen, haal je de aandacht weg van de onzuiverheden op je huid. Kies bijvoorbeeld voor een felle kleur lipmake-up of creëer een fantastische smokey eye look. Hier leer je alles over in onze Cursus Visagie voor gevorderden! De basis en gevorderden cursus visagie vormen samen onze volledige Opleiding Visagiste. Na het afronden van deze twee modules bekom je dan ook een volwaardig diploma visagiste!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden