Make-up tips voor een vlekkerige huid

Make-Up — 22 januari 1:18 am
Make-up tips voor een vlekkerige huid

Een vlekkerige huid is vervelend. Er kunnen allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen, waaronder stress, hormonen, weersinvloeden, voeding of een verkeerde huidverzorgingsroutine. Is het een langdurig of terugkerend probleem, dan is het belangrijk om de oorzaak te vinden. In veel gevallen kan een professionele schoonheidsspecialiste of huid expert je daarbij helpen. Een slechte huid kan ervoor zorgen dat je je onzekerder voelt. Daarom geven we je hier alvast tips voor waar je op kan letten om een onrustige huid te verhelpen samen met make-up tips voor een vlekkerige huid om het probleem te camoufleren.

1. Sporten voor een mooie huid?

Bij een mooie huid denken we vaak meteen aan verzorgingsproducten, maar dat is enkel een deel van de oplossing. Een gezonde leefstijl is een topprioriteit voor een mooie huid. Iedereen weet wel dat sporten en gezond eten belangrijk zijn, maar hoe zit dat precies in relatie met de huid? Tijdens het sporten versnelt je hartslag en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Dit betekent dat alle cellen van je lichaam van meer zuurstof en voedingsstoffen worden voorzien. Tegelijkertijd worden ook afvalstoffen afgevoerd uit je lichaam. Denk hierbij onder meer aan vrije radicalen die de conditie van je huid kunnen aantasten.

2. Een gezonde huid door de juiste voeding

Voeding ligt voor het oprapen, maar vaak zijn het ongezonde snacks en bewerkte voeding. Wat heeft je lichaam echt nodig? En welke stoffen zijn gunstig voor je huid? Denk hierbij aan water, vitaminen A, E, C, B, mineralen als jodium, koper en zink en omega 3-vetzuren. Steeds meer schoonheidsspecialisten verdiepen zich in ingrediënten die essentieel zijn voor een gezonde huid en geven advies aan hun klanten. We zien dat er in beauty salons vaker gewerkt wordt met nutriceuticals. Dit zijn voedingssupplementen die speciaal gericht zijn op het ondersteunen van de huid en het verhelpen van huidproblemen. In onze Opleiding Skin Expert wordt hier veel aandacht aan besteed.

3. Een huidverzorgingsroutine op maat

Als je een onrustige huid hebt met plekjes en puistjes, dan heb je de neiging om er veel aan te zitten. Doe dat juist niet, want daarmee maak je het alleen maar erger. Je kunt bacteriën met je vingers verder over de huid verspreiden. Zorg dat je zo min mogelijk aan je huid komt en je handen eerst goed wast. Ga niet zomaar in het wilde weg je huid reinigen, eroverheen wrijven en insmeren. Het is essentieel dat je je huidverzorging exact afstemt op wat je huid nodig heeft. In dit geval veel zachtheid. Vermijd agressieve reinigingsproducten en kies voor een crème die je huid kalmeert en herstelt. Laat je bij voorkeur adviseren door een deskundige schoonheidsspecialiste of leer hier zelf alles over in onze Opleiding Schoonheidsspecialiste.

4. Make-up tips bij een vlekkerige huid

Terwijl je hard werkt aan het verbeteren van je huid via een gezonde levensstijl en huidverzorging op maat, kun je in de tussentijd er met make-up voor zorgen dat je je vlekkerige huid camoufleert. Voor dat je begint met het aanbrengen van make-up was je eerst goed je handen en reinig en hydrateer je eerst de gelaatshuid. Daarna ga je als volgt te werk:

 • Primer
  Breng een primer aan over je gelaatshuid. Dit product vormt een laagje tussen je huid en de make-up. Je vlekjes vallen hierdoor meteen minder op en je legt een goede basis, die ervoor zorgt dat de make-up egaler aangebracht kan worden en beter blijft zitten.
 • Concealer
  Vervolgens ga je opvallende vlekjes en onzuiverheden verbergen met behulp van crèmige concealer. Rode vlekjes kun je gemakkelijk camoufleren met een groene concealer. De groene tint neutraliseert namelijk de rode kleur van de huid.
 • Vloeibare foundation
  Dankzij de primer en de concealer heb je de onzuiverheden al goed kunnen wegwerken. Je hebt daarom geen dikke laag foundation nodig. Gebruik bij voorkeur een vloeibare foundation met een lichte textuur voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Zorg dat de tint van de foundation net één tintje donkerder is dan de natuurlijke tint van je huid.
 • Matterende poeder
  Fixeer de make-up met een matterende poeder met een lichte textuur.
 • Bronzer
  Met bronzer kun je je gelaat meer dimensie geven. Hiermee wordt de aandacht nog meer afgeleid van eventuele vlekjes die nog doorschijnen. Breng de bronzer aan op die plekken in het gelaat die normaal gesproken de meeste zon vangen; langs je jukbeenderen, langs je haarlijn op je voorhoofd en langs je kaaklijn. Vervaag de make-up goed, om harde overgangen te voorkomen.
 • Vermijd rode en felroze tinten in je make-up
  Met bovenstaande tips is de basis van je make-up gelegd en is je vlekkerige huid omgetoverd in een mooi egaal huidje. Je kunt verder bepalen welke lip- en oogmake-up je wenst. We raden je wel aan om opvallende rode en felroze tinten te vermijden. Eventuele doorschijnende rode plekjes vallen hierdoor sneller op. Kies eerder voor zachte nudetinten, natuurtinten en pasteltinten.

Leer make-up aanbrengen als een pro!

Wil je meer weten over make-up aanbrengen als een professional voor zowel alledag als voor speciale gelegenheden? Maak dan hier kennis met onze volwaardige Opleiding Visagiste en schrijf je online in!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden