Make-up tips voor een lichte huid

Make-Up — 9 februari 8:52 pm
Make-up tips voor een lichte huid

De huid kan worden ingedeeld in verschillende huidtypes, van licht tot donker. Welke make-up het beste bij iemand past, hangt onder andere af van het huidtype. Binnen cosmetica wordt een zeer licht huidtype ook wel omschreven als een ‘porseleinen tint’. In dit artikel geven we tips over de make-up die het beste past bij een lichte huid.

Lichte huidtypes en make-up
Hoe licht of donker de huid is, hangt af van de hoeveelheid pigment in de huid. Pigment is een stof die kleur reflecteert en bevindt zich in de huidcellen. Mensen met een lichte huid hebben minder pigment dan mensen met een donkere huid. Andere belangrijke kenmerken van mensen met een lichte huid zijn een lichte kleur ogen, lichtblond of rossig haar en soms sproetjes. De huid verbrandt snel en wordt niet bruin, maar rood. Bij het aanbrengen van make-up houd je zo veel mogelijk rekening met deze eigenschappen. Meestal bereik je het beste effect door zo dicht mogelijk bij de natuurlijke kleuren van je klant te blijven. Kijk niet alleen naar de natuurlijke tint van de huid, maar houd ook rekening met oog- en haarkleur.

Foundation
Op een lichte huid zijn oneffenheden en roodheden vaak beter zichtbaar. Om dit effect te verminderen kun je het beste een foundation gebruiken met een lichtbeige tint of met een lichtgele ondertoon. De foundation mag nooit te donker zijn. Dit geeft namelijk een onnatuurlijk maskereffect. Je kunt er ook voor kiezen om een lichte, bruinende dagcrème te gebruiken, voor een transparant effect. Dit is onder andere een goede oplossing voor een lichte huid met sproeten. Een foundation kan de sproeten soms helemaal bedekken en dat is niet altijd wenselijk. Het is aan te raden om bij een lichte huid een foundation met een beschermingsfactor te gebruiken om verbranden en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.

Oogmake-up
Je kunt bij een lichte huid het beste oogschaduw gebruiken in pasteltinten, bijvoorbeeld zachtroze, -groen of -blauw. Te felle kleuren zorgen voor een te groot contrast met de lichte huid. Ook kleuren als zacht grijs en bruin kunnen een mooi resultaat opleveren, vooral in combinatie met blonde en lichtbruine haren. Met een beetje bruine mascara kan je de ogen nog beter naar voren laten komen. Heeft de klant naast een lichte huid ook lichtgekleurde ogen, dan kan een eyeliner in de kleuren grijs of bruin voor meer nadruk zorgen.

Blush
Met de juiste kleur blush kun je een lichte huid wat opfleuren. Ook hier geldt; overdrijf niet met felle kleuren. De beste kleur blush voor een lichte huid is lichtroze of pruimrood. Laat de klant de wangen naar binnen zuigen, zodat de jukbeenderen duidelijk zichtbaar worden. Breng dan de blush aan, net iets onder de jukbeenderen en dan naar boven toe tot onder de slapen.

Lippenstift
Stem de lippenstift behalve op de lichte huid ook af op de overige kleuren make-up die je hebt gebruikt. Geschikte kleuren lippenstift voor een lichte huid zijn lichte roze tinten, pruimrood, lichtbruin of beige.

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden