Met deze tips verpest je nooit meer je eyeliner!

Make-Up — 22 oktober 10:37 am
Met deze tips verpest je nooit meer je eyeliner!

Eyeliner aanbrengen is niet het gemakkelijkste onderdeel van make-up aanbrengen. Heb je hier ook vaak moeite mee en verpest je al snel je look als je met eyeliner in de weer gaat? Niet getreurd! Hier ben je op de juiste plek! Onze docenten visagie hebben enkele goede adviezen voor je verzameld. Met deze tips verpest je nooit meer je eyeliner!

 

1. Verwarm je oogpotloodje een beetje

Soms wil het niet goed lukken om met een oogpotloodje een vloeiend lijntje te trekken. Dan is het een goede tip om het puntje van het oogpotloodje iets te verwarmen met een föhn, ongeveer twee minuutjes. Je zult merken dat je met het iets zacht geworden puntje gemakkelijker een lijntje kunt zetten. Je kunt deze methode ook gebruiken als het puntje van het potlood bot geworden is en je geen slijper bij de hand hebt. Je kunt dan het zachter geworden potloodje met je vingers in vorm brengen.

2. Oefen eerst met oogschaduw

Draait het zetten van een lijntje met oogpotlood of eyeliner steeds op niets uit, dan is het een goed idee om te beginnen met het oefenen met oogschaduw. Met een oogschaduw penseeltje en oogschaduw kun je een zachter lijntje tekenen, waarbij imperfecties van je eyeliner techniek niet tot nauwelijks zichtbaar zijn. Na verloop van tijd heb je het zetten van een eyeliner (met oogschaduw) beter in de vingers. Je zult merken dat het nu gemakkelijker is om met een oogpotloodje of een vloeibare eyeliner te werken!

3. Weet wat je wilt! Visualiseer en teken uit!

Wist je dat veel professionele make-up artists voordat ze make-up aanbrengen op het gezicht van een model eerst de volledige look uitwerken op papier? Dit noemen we binnen de visagiewereld facecharts. Heb je moeite met het aanbrengen van eyeliner, dan is het belangrijk om eerst goed voor ogen te hebben wat voor soort eyeliner je wilt. Een kort recht streepje, een dikke lijn, een subtiel dun lijntje of een uitgebreide winged eyeliner. Teken het eerst eens uit en ga daarna pas op het gelaat aan het werk.

4. Teken de eyeliner voor met een potloodje

Heb je steeds moeite met het tekenen van een rechte lijn? Dan kun je eerst een dun lijntje aanbrengen met een scherp geslepen oogpotloodje. Als het dan mis gaat, dan heb je niet meteen last van grote vlekken, zoals bij een dikker aangebrachte vloeibare eyeliner. Staat het dunne potloodlijntje zo goed? Dan kun je het als volgt overtrekken met een vloeibare eyeliner. Het is nu ineens een stuk gemakkelijker!

5. Zet hulpmiddelen in voor een mooie rechte winged eyeliner!

Vooral het zetten van een mooie rechte winged eyeliner voorbij de buitenooghoek is geen gemakkelijke opgave. Nog moeilijker is om de winged eyeliner voor beide ogen gelijk te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld een stukje plakband of tape langs je buitenooghoek plakken dat naar je wenkbrauw toewijst. Je kunt dan heel nauwkeurig daarlangs een lijntje zetten. Haal het plakbandje weg en er staat een keurig recht lijntje! Een ander hulpmiddel dat je kunt inzetten is een visitekaartje dat je langs je buitenooghoek legt. Het principe is hetzelfde. Deze tip is ook ideaal voor gevorderden visagisten, die gewoon niet zo veel tijd hebben.

Wil je nog veel meer make-up trucs leren?

De beste visagisten staan bij Wellness Academie voor je klaar om je alles te leren over het professioneel aanbrengen van make-up! In de Cursus Visagie Basis leer je om de huid perfect voor te bereiden op make-up en leer je alle basis make-up technieken. In de Cursus Visagie voor gevorderden krijg je uiteenlopende perfectietrainingen en ga je je eigen make-up looks creëren. Aan het einde van de cursus wordt jouw werk vastgelegd tijdens een professionele photoshoot. Let op: schrijf je op tijd in, want de inschrijvingen zijn beperkt!

Reacties

Comments are closed.

Copyright 2020 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden