Kleur oogschaduw bij groene ogen?

Make-Up — 15 februari 5:41 pm
Kleur oogschaduw bij groene ogen?

Welke kleur oogschaduw bij groene ogen?
Groene ogen zijn van zichzelf al prachtig, maar je kunt ze nog meer laten stralen door de juiste kleuren oogmake-up te kiezen en deze op de juiste manier aan te brengen. In dit artikel lees je alle tips om groene ogen nog opvallender te maken.

Passende kleuren bij groene ogen
Voor de meeste oogkleuren geldt dat je het beste resultaat krijgt door zoveel mogelijk de kleuren van de oogmake-up te zoeken binnen dezelfde kleurfamilie als de kleur ogen. Voor groene ogen betekent dit dat oogschaduw in de kleuren mosgroen, kaki en bruin een schitterend resultaat oplevert.

Speciale gelegenheden
Wil je klant eens een keer iets bijzonders, om te kunnen stralen tijdens een bijzondere gelegenheid, dan kunnen we je nog een aantal kleuren aanraden die buitengewoon mooi passen bij groene ogen. Voor een chique uitstraling zijn bijvoorbeeld goudkleurige tinten zeer geschikt. Andere interessante kleuren zijn lime- en grasgroen. Groene ogen worden hierdoor nog feller benadrukt, ideaal voor een feestelijke gelegenheid. Voor wie echt wil opvallen en uiterst modern voor de dag wil komen, gebruik je helder paars. Dit geeft een zeer levendig effect.

Oogschaduw aanbrengen in drie fasen
De beste manier om oogschaduw aan te brengen is in drie fasen met drie verschillende tinten. Dit kunnen tinten in dezelfde kleur zijn, maar er zijn ook combinaties mogelijk met verschillende kleuren.

Fase 1
Breng een laagje oogschaduw aan direct boven de wimpers. Op deze plek breng je bij voorkeur een donkere tint oogschaduw aan om het oog meer nadruk te geven. Laat de oogschaduw een beetje naar boven toe uitlopen.

Fase 2
Breng nu hier vlak boven het tweede laagje oogschaduw aan in een iets lichtere tint en laat opnieuw de oogschaduw naar boven toe iets uitlopen.

Fase 3
Onder de wenkbrauw breng je het laatste laagje oogschaduw aan. Dit hoort de lichtste tint te zijn om de ogen op te lichten.

Kleurencombinaties voor groene ogen
Je hoeft natuurlijk niet voor één kleur oogschaduw te kiezen. Je kunt ook eens experimenteren met meerdere kleuren tegelijk. Geschikte kleurencombinaties bij mensen met groene ogen zijn onder andere; groen en bruin, paars en bruin, paars en kaki en verschillende tinten groen in combinatie met goud.

Oogpotlood en mascara voor groene ogen
Om het helemaal af te maken breng je ook nog oogpotlood en mascara aan. Geschikte kleuren oogpotlood voor groene ogen zijn groen, bruin, brons, donkergrijs en paars. De kleur die je kiest is ook afhankelijk van de kleur oogschaduw die je hebt gekozen. Heeft je klant kleine ogen, dan kan je deze wat groter laten lijken door een lichte kleur oogpotlood te gebruiken, bijvoorbeeld wit of een lichte goudkleur. De kleur mascara is onder andere ook afhankelijk van de haarkleur. Het beste resultaat krijg je vaak door een kleur te kiezen die dicht bij de haarkleur licht, maar het kan ook een prachtig effect opleveren door eens te experimenteren met gekleurde mascara. Bij mensen met groene ogen staat paars bijvoorbeeld erg mooi.

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden