Portfolio opbouwen als Visagiste

Make-Up — 24 januari 6:35 pm
Portfolio opbouwen als Visagiste

Het opbouwen van een portfolio is voor iedere Make-up Artiest / Visagiste van essentieel belang. Maar wees niet te snel en neem uw tijd. Het is echter een afrader om meteen na de opleiding al een portfolio aan te maken en deze uit te sturen. Het is belangrijkheid jezelf de kans te geven om je eigen stijl en creativiteit te ontwikkelen. Dit vergt tijd en oefening. Een portfolio is bedoeld om potentiële opdrachtgevers kennis te laten maken met uw werk en om ze te overtuigen van uw kwaliteiten als make-up artiest. Zorg daarom dat de voorbeelden in uw portfolio representatief en van de beste kwaliteit zijn.

Tips voor het opbouwen van een portfolio
Als u aan het begin van uw carrière een portfolio gaat opbouwen, kunnen de hoge kosten van een professionele fotograaf en professionele modellen een probleem zijn. Maar gelukkig zijn er allerlei goedkopere alternatieven.

Probeer als beginnende Visagiste contacten te leggen met beginnende fotografen en modellen. U kunt elkaar op weg helpen. Fotografen die zelf ook bezig zijn met het opbouwen van een portfolio, zullen vast bereid zijn om u kosteloos of tegen lage kostprijs te helpen. Hetzelfde geldt voor beginnende modellen. Zij zullen u graag van dienst zijn in ruil voor een paar mooie foto´s voor in hun eigen portfolio.

Enkele richtlijnen:
Maak foto´s vanuit diverse gezichtspunten en laat het model diverse gezichtuitdrukkingen aannemen. Kies vervolgens alleen de beste foto´s en zorg dat u in uw portofolio zoveel mogelijk verschillende voorbeelden van uw werk laat zien. Zorg er ook altijd voor dat uw portfolio actueel is. Make-up trends en haarstijlen veranderen voortdurend. Maak verschillende doelgerichte portfolio’s. Zo kan u de opdrachtgever sneller overtuigen van de vereiste specialisatie. Een goede presentatie is essentieel. Zorg dan ook voor een mooie presentatiemap en eventueel een mooie website. Voeg zowel kleur als zwart-wit foto’s toe. Wees niet overvloedig met foto’s. Minimum 10 en maximum 20 foto’s is een goede maatstaaf. Breng diversiteit in de toto’s maar wees ook niet te uitbundig.

Netwerken
Een goed portofolio opbouwen kost tijd. U zult in het begin voornamelijk kleine opdrachten uitvoeren om ervaring op te doen, voordat u grotere opdrachtgevers of agentschappen kunt benaderen. In de tussentijd kan het nodig zijn om naast uw werk als visagiste ook ander werk te doen, om voldoende inkomen te verwerven. Probeer dan werk te zoeken dat aansluit op uw vakgebied. Het is zeker als beginnende Visagiste ontzettend belangrijk om te netwerken. Grijp daarom alle kansen aan om uw werk te promoten.

Agentschappen
Pas wanneer u een goed portfolio heeft opgebouwd, kunt u agentschappen benaderen. Zij zullen zonder portofolio of met een mager portofolio niet met u in zee gaan. Een agentschap wil precies weten wat ze van u als make-up artiest of haarstilist kan verwachten. Een agentschap heeft uitgebreide contacten en netwerken, waardoor u gemakkelijker aan andere opdrachten komt.

Reacties

Tags: ,

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden