Punk make-up aanbrengen

Make-Up — 24 februari 2:22 pm
Punk make-up aanbrengen

Punk is ontstaan onder de jongeren in Engeland in de jaren ’70 uit sociale onvrede. Deze stroming ging gepaard met zeer opvallende stijlkenmerken, zowel op het gebied van kleding en haarstijl als op het gebied van make-up. Er wordt tegenwoordig binnen de mode nog vaak teruggegrepen naar deze stijl. We geven hier tips voor het aanbrengen van punk make-up.

Kenmerken punk make-up
Punk make-up is op de eerste plaats een opvallende en gedurfde make-up stijl. Maak gebruik van expressieve kleuren als paars, felroze, blauw, rood en pruimenrood. Deze levendige kleuren worden vaak gebruikt in combinatie met zwart en grijstinten om meer nadruk te geven. Let voordat je de make-up aanbrengt ook op de kleding of haarkleur die bij een punk look vaak kleurrijk kan zijn, zodat je de kleuren van de make-up ook hierop kunt afstemmen.

Lichte foundation
Voordat je je kunt uitleven met kleuren en expressieve vormen en lijnen is het van belang dat je de juiste foundation aanbrengt. Een punk look wordt nog sprekender als je kiest voor een zo licht mogelijke basis, zodat de donkere expressieve ogen straks nog beter naar voren komen. Gebruik altijd een matte basis, omdat een glimmende huid niet past bij een punkuitstraling.

Expressieve oogmake-up
De oogmake-up mag zeer opvallend zijn bij een punk look. Je kunt het beste beginnen met het aanbrengen van een donkere eyeliner met een zacht oogpotlood. Het mag een dikke lijn zijn die je iets uit laat lopen. Dit geeft de ogen meteen een sterke nadruk. Breng daarna een donkergekleurde oogschaduw op, afgestemd op de haar- en kledingkleur. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als donkerpaars, felroze of donkerblauw. Laat de oogschaduw naar boven toe iets uitlopen en breng daaroverheen een iets lichtere tint aan in dezelfde of een bijpassende kleur. Net onder de wenkbrauw breng je een nog iets lichtere tint aan, hoewel de kleur nog steeds duidelijk zichtbaar mag zijn. Daarna breng je een dikke laag mascara aan. In de meeste gevallen geeft zwart het beste resultaat, maar ook een donkerpaarse of donkerblauwe mascara kan afhankelijk van de overige kleuren oogmake-up ook een bijzonder accent geven.

Wel of geen lippenstift
Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de lippen. Sommige make-up artiesten kiezen ervoor om juist geen lippenstift te gebruiken bij een punk look of alleen maar een lichte lipgloss. Hierdoor wordt de nadruk nog meer op de ogen gelegd. Andere make-up artiesten kiezen juist wel voor een opvallende lippenstift, meestal in dezelfde kleur als de oogmake-up of de haarkleur, wanneer de haren in een opvallende kleur zijn geverfd.

Blush
Bij een punk look is in de meeste gevallen blush niet nodig. De bleke wangen zorgen ervoor dat de ogen nog meer nadruk krijgen. Wil je toch de jukbeenderen iets meer nadruk geven, kies dan voor een hele lichte roze kleur blush die je subtiel aanbrengt.

Experimenteer!
Bij een beroep als make-up artiest is het belangrijk om volop te experimenteren, helemaal wanneer je een punk look wilt creëren. Experimenteer bijvoorbeeld eens met nepwimpers, -piercings of -tatoeages.

Reacties

Tags:

0 Berichten

Ben jij de eerste die een reactie achterlaat?

Reageren

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2019 -- Alternative VZW - Heidestraat 6B, 3500 Hasselt, Alle rechten voorbehouden